foradia cdturisme

El Polígon Industrial Cotes Baixes sol·licitarà ser àrea industrial avançada

L'Ajuntament d'Alcoi espera que siga un exemple i que la resta d'àrees industrials de la localitat també completen aquest procés

El Polígon Industrial Cotes Baixes, convertit en Entitat de Gestió i Modenització (EGM), gràcies a la iniciativa de FEDAC i la col·laboració de la Cambra de Comerç d’Alcoi, està ultimant amb l’Ajuntament d’Alcoi el conveni de col·laboració, un document imprescindible per a poder sol·licitar a la Generalitat la declaració d’àrea industrial avançada.

Primer, aquest conveni es té que aprovar en ple municipal als pròxims mesos i, seguidament, el tindrà que aprovar l’EGM Cotes Baixes.

Aquests són els requisits previs per a poder sol·licitar a la Generalitat que aquest polígon siga declarat àrea industrial avançada.

Un altre dels requisits per a aconseguir aquesta declaració és la realització d’un diagnòstic previ que analitze el compliment dels requisits que indica la llei 14/2018, de 5 de juny de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

Segons aquesta llei autonòmica d’àrees industrial, aprovada en juny de 2018, es pretén millorar la gestió dels polígons a través de figures jurídiques, i facilitar la modernització i la promoció de les àrees industrials.

Aquest estudi està realitzat per part de l’Ajuntament d’Alcoi, que va detectar les necessitats que tenien els polígons alcoians. Necessitats que segons informen des del consistori, s’han anat solucionant i millorant a través de diferents obres realitzades gràcies a fons propis i amb subvencions de l’IVACE, que en total han suposat una inversió global de més de 4.300.000 euros en els polígons alcoians.

Demanar aquest reconeixement per a Cotes Baixes suposaria ser una de les primeres àrees industrials avançades a la Comunitat Valenciana. A més, també es poden beneficiar, gràcies a aquesta declaració, d’ajudes públiques i bonificacions fiscals, millores en les infraestructures o major visibilitat d’aquestes zones per a atraure noves empreses.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, ha volgut destacar el treball que s’ha realitzat a les àrees industrials i la seua modernització: “Comptar amb unes àrees industrials modernes i atractives és imprescindible per a seguir sent una ciutat industrial important. Les inversions realitzades als últims anys amb més de 4.300.000 euros, i que han arribat a totes les àrees industrials de la ciutat en situen en un bon lloc de partida per a poder demanar que Cotes Baixes siga àrea industrial avançada, i el seu exemple es seguisca per part de la resta d’àrees industrials de la ciutat“.

Per la seua part, Natxo Gómez, president del FEDAC, ha dit satisfet que: “beneficiarà a totes les empreses d’Alcoi, perquè la idea és que la resta d’àrees industrials inicien i concreten aquest procés. Hem treballat molt fort de la mà de la Cambra de Comerç i l’Ajuntament per tindre tot enllestit i ser dels primers a aconseguir aquesta catalogació. No pel fet de ser primers sinó per no quedar darrere“.

A més, Gómez també ha agraït a l’Associació que gestiona Cotes Baixes i al seu president, Ramón Juan, com han treballat perquè les seues empreses tinguen més serveis i comoditats.

Font: Redaccio./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *