foradia barnasants

Oliva aconsegueix 3,7 milions d’euros per a la rehabilitació del seu eixample

Els diners venen des de els Fons Europeus Next Generations, i amb ells es treballarà l’eficiència energètica de 359 habitatges i es millorarà la qualitat urbana de l’entorn

Oliva ha rebut íntegrament la subvenció sol·licitada per a poder dur a terme el Pla de Barris, en el qual es vol rehabilitar i millorar l’entorn de l’eixample urbà, des de la carretera de Gandia fins a l’inici de la carretera de Gabriel Siscar. El municipi rebrà dels Fons Europeus Next Generation 3,7 milions d’euros, que es traduiran en una inversió total de més de 4,6 milions d’euros amb l’aportació de 400.000 euros de l’Ajuntament.

Les obres de rehabilitació dels habitatges estaran subvencionades en un 87%, i comptaran amb una aportació mitja de 1.400 euros per família, i es podran fer millores l’habitatge pel valor d’11.000 euros, en actuacions destinades a la conservació, millora de l’accessibilitat i eficiència energètica. Un total de 359 habitatges amb més de 50 anys d’antiguitat es podran beneficiar d’aquesta subvenció per millorar les seues condicions en matèria d’accessibilitat, energètica, social i ecològica les actuacions que es podran desenvolupar fins el 2026.

El projecte de millora de l’entorn urbà subvencionat pels fons europeus consistirà en la reurbanització del Carrer Comtessa Maians pel valor de 400.000 euros. El nou disseny buscarà la sostenibilitat ecològica i social alineant-se als objectius establerts pels Fons Next Generation. Es preveuen actuacions per fer més amable i acollidora la zona d’àmbit públic mitjançant la incorporació d’espais d’estança de qualitat al llarg del vial i la seua adequació als nous estàndards d’accessibilitat.

Per a la gestió de les ajudes i assessorament a les famílies es destinaran 287.000 euros d’aquesta subvenció per a la contractació d’una oficina tècnica.

Segons l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer que s’ha mostrat encantada i satisfeta per l’anunci de Conselleria assegura que “les actuacions previstes i presentades al Programa Barris responen a una necessitat i a una reivindicació del barri i aquesta subvenció possibilita la solució que mereixen: la rehabilitació de les vivendes antigues de la zona de l’eixample del cas urbà d’Oliva“. “Per a revertir el deteriorament i millorar la qualitat urbana i modernització de les xarxes i infraestructures redissenyarem aquesta zona i la jerarquia viaria per fer-la més amable i accessible, la renaturalitzarem i la farem més sostenible energètica i socialment” ha afegit Balaguer.

Ha volgut aclarir també, que serà l’Ajuntament d’Oliva qui es posarà en contacte amb veïnat de la zona per a informar-los del procediment a seguir.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *