foradia subscriutegrat

Les nines i els fatxos grans protagonistes del Nadal d’Onil

Onil és conegut per tot arreu per la creació de nines, i per això, han organitzat la primera edició de la Fireta de la Nina. D’altra banda, també s'estan preparant per a una de les tradicions més especials, la Nit dels Fatxos

Onil és una localitat que viu intensament el Nadal. Entre un d’aquests motius està la seua tradició joguetera, concretament per la creació de nines. Enguany des de l’Ajuntament d’Onil, i concretament des de la regidoria de Turisme, s’ha organitzat la primera edició de la Fireta de la Nina, que se celebrarà en el cap de setmana del 16, 17 i 18 de desembre. Marcos Pardines, regidor d’aquesta àrea, ha explicat que en aquest esdeveniment es comptarà amb diferents estands de comerciants jogueters del poble, i que també s’espera que hi hagen altres amb productes típics d’aquestes dates, com per exemple, el torró.

La Fireta, que estarà ubicada al recinte ferial a l’Avinguda de la Constitució, també tindrà diferents actuacions que es podran veure als dos escenaris que hi haurà preparats per a l’ocasió, i l’experiència serà completa gràcies a ‘foodtruck’ perquè la gent puga menjar i gaudir d’un dia d’ambient nadalenc.

Altra de les sorpreses d’aquesta Fireta, serà la seua ubicació a la haima Reial, en la qual xiquets i xiquetes podran veure alguns dels objectes personals de Ses Majestats que utilitzen en la nit de Reis quan es queden a dormir al Museu de la Nina d’Onil. A més, des de l’Ajuntament han mostrat la seua satisfacció, ja que s’aprofitarà aquest mercadet per a signar un tractat amb els Reis Mags d’Orient per tal d’ubicar un consolat a la localitat.

La màgia del Nadal, continuarà a aquest municipi el dia 24 de desembre gràcies a una de les tradicions més peculiars i úniques, la Nit dels Fatxos. Sobre les 7 de la vesprada es començaran a encendre els fatxos de tot el poble, i a la plaça Major, en la porta del Palau, es farà el concurs. En aquest certamen, Pardines ha comentat que es premiarà al fatxo més gran, que estan sobre uns 4 o 5 metres; el més menut, que sol tindre una mida d’un cm; al més artístic, a la persona més major que estiga a la plaça rodant un fatxo, i al més menut que estiga fent-ho de forma autònoma.

Per a preparar aquests fatxos, des del Centre Excursionista Colivenc, els dos caps de setmana anteriors a la Nit de Nadal, es faran uns tallers a la natura per a fabricar els fatxos, una activitat que el regidor ha destacat: “És una manera de gaudir de la natura, de la tradició, i per preparar els fatxos de la Nit de Nadal”.

A més, el dia 6 de gener la localitat viurà el tradicional ‘Despertar dels Reis’.

Font: Belén Rivas./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *