foradia elgrat

Guanyar proposa un bulevard sostenible que connecte amb la via verda

• Des de Guanyar assenyalen que el bulevard “no ha de suposar prioritzar els cotxes per damunt dels vianants, sinó tot el contrari”. • "Seria interessant promoure rutes segures per a estudiants, augmentar el pas de transport públic i construir un carril bici segur que puga connectar amb la via verda”.

Guanyar Alcoi valora com a necessària construcció del bulevard entre La Salle i Isabel la Catòlica, ja que seria beneficiós per alliberar el tràfic del carrer Entença, que començarà les seues obres de rehabilitació en febrer. No obstant això, assenyalen que el bulevard “no ha de suposar prioritzar els cotxes per damunt dels vianants, sinó tot el contrari”.

El que proposa Guanyar Alcoi ésfomentar un pla integral de mobilitat, i aprofitant que el bulevard passaria per davant de quatre col·legis i dos instituts, seria interessant promoure rutes segures per a estudiants, augmentar el pas de transport públic i construir un carril bici segur que puga connectar amb la via verda”.

Tal com assenyala Llàcer “no volem una autovia que passe per dintre de la ciutat i afegeix que “sabem que part de la ciutadania demanda fomentar el pas de vehicles motoritzats, per arribar abans a la feina, als centres educatius, per no trobar-se embussos, per tenir la comoditat d’agafar el cotxe a la porta de casa i arribar a la porta del seu destí. Però també sabem, que els cotxes comporten sorolls, accidentalitat, contaminació, abús en la seua utilització i per tant s’haurà de treballar per evitar tots els inconvenients i promoure alternatives al seu ús”.

Per tot açò, afirmen, “apostem per un bulevard que es projecte amb criteris de sostenibilitat, amb un ambient sa on es puga caminar i pedalejar de forma segura i atractiva i en el qual es fomenten els desplaçaments més llargs mitjançant el transport públic”.

Amb participació ciutadana

Des de la plataforma ciutadana es remarca que “no es pot tornar a patir el menyspreu que va tindre el Govern de Sedano amb la feina i el temps invertit pels veïns i veïnes que van treballar i presentar una al·legació conjunta i 899 al·legacions addicionals i que mai han sigut contestades”.

En aquest aspecte la regidora afirma que “la participació ciutadana ha de ser real, majoritària i vinculant creant espais de codecisió entre veïns de tota la ciutat i l’administració pública”.

El Bulevard que no vol Guanyar

Llàcer ha volgut recordar quin era el projecte anterior del bulevard del Partit Popular, assenyalant que “el projecte ja va nàixer amb moltes presses i defectes, cosa que va fer que la majoria de la societat civil s’oposara a la seua execució. Aquell projecte es va paralitzar no per cap mania arbitrària sinó perquè era inviable”, i explica: “era inviable perquè venia amb greus deficiències al clavegueram, incomplia la normativa d’accessibilitat i no tenia en compte l’enllumenat públic. Es va aprovar en Junta de Govern, sense donar opció a debatre’l a un Plenari, amb presses, pocs mesos abans de les eleccions. Contenia informes en contra del Departament d’Intervenció que deien textualment:la ejecución de la infraestructura resulta inviable actualmente desde el punto de vista económico y presupuestario tal y como se encuentra planteado el proyecto”. I malgrat tot això es va aprovar. També es va decidir muntar arbitràriament el preu del m² dels terrenys expropiats per a la segona fase i després les diferències de preu les hem hagut de pagar tots els alcoians”.

Escoltes al cas Brugal

En resum, Guanyar Alcoi remarca que era un projecte que haguera provocat que l’Ajuntament d’Alcoi pagara a un dels grups empresarials d’Enrique Ortiz mig milió d’euros anuals fins més enllà de 2.030, pels 27 M d’euros d’obra més el manteniment. Considerant que se li estava fent un vestit a mida a Enrique Ortiz, tal com assenyalen les escoltes policials del cas Brugal entre José Cortina i Enrique Ortiz en les quals el primer assegura que “si está claro que te lo van a hacer a medida [el projecte del Bulevard]” i Ortiz respon: “Hombre, si lo voy a hacer yo“.

Govern del PSOE

A la suma d’aquestes errades del govern de Jorge Sedano, el de Toni Francés en va afegir una altra”, assenyala des de Guanyar Alcoi Vicky Llàcer. “L’ocultació a la resta de partits i a la ciutadania, dos mesos abans d’eleccions, d’una resolució judicial que comportava el pagament de més de 4 milions a Enrique Ortiz, tot per, segons l’Alcalde, evitar un ús irresponsable per la resta de partits. No obstant això amagar un fet com aquest ja és una irresponsabilitat, és fer un ús partidista ocultant aquesta informació, quan açò beneficiava només a uns, suposem que a qui l’ocultava també”, i afegeix que “per sort, de moment, els tribunals ens han alliberat d’haver de pagar aquesta quantitat als corruptes que tant han beneficiat els governs anteriors”.

Conclusió

Llàcer finalitza dient que “no ens costa defensar la construcció d’un bulevard que vertebre una ronda oest a la ciutat, el que no defensarem és el bulevard de Sedano, Ortiz i cia. que responia a interessos personals i allunyats de l’interés general i financer de l’Ajuntament, aquest bulevard de Sedano i el PP, on prevalia el vehicle a motor amb quatre carrils, està diametralment oposat al bulevard que defensem des de Guanyar Alcoi: un bulevard que agilitze el trànsit de vehicles però que done el protagonisme al vianant i al transport sostenible i que aporte qualitat de vida al ciutadà”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *