foradia elgrat

Bocairent acull la setena edició de l’encontre d’ambaixades de Moros i Cristians

L'acte se celebrarà el dissabte 17 de desembre i allí es podran veure les diferents representacions de les localitats d'Aielo de Malferit, l'Olleria, Caudete i Bocairent

El dissabte 17 de desembre Bocairent es convertirà en l’escenari del seté encontre d’ambaixades de Moros i Cristians. La programació arrancarà a les 9h amb la recepció dels municipis participants, que són Aielo de Malferit, l’Olleria, Caudete i Bocairent. Després de l’esmorzar, s’iniciaran les representacions a la plaça de l’Ajuntament, i cap a les 13h, Bocairent desvetlarà el cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians de Bocairent de 2023, obra de Xavi Puertes. A continuació, es durà a terme un passacarrer que conduirà a un dinar de germanor.

Aquest acte per a Bocairent suposarà dos estrenes: la primera d’elles la del castell que acollirà les representacions, que ja es va inaugurar l’any passat, però que no es va poder utilitzar per la suspensió de les festes a causa de la Covid-19; i l’altra novetat serà la nova ambaixadora mora, que per primera vegada en la història de les festes de la localitat, serà un càrrec ostentat per una dona, Imma Puerto.

L’encontre està organitzat per la UNDEF amb la col·laboració de l’Associació de Festes en honor a Sant Blai, i de l’Ajuntament de Bocairent. Ximo Carbonell, president de l’Associació, ha mostrat la seua satisfacció per poder tenir aquest esdeveniment a la localitat, ja que, segons argumenta: “Dona visibilitat i posa en valor un acte essencial de la celebració morocristiana”. Per la seua part, la regidora de Festes i Tradicions, M. Luz Pascual, ha convidat al veïnat de Bocairent i d’altres municipis a assistir: “Serà una oportunitat de compartir el ric patrimoni que ens uneix al voltant de la festa”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *