foradia subscriutegrat

El Concurs Literari AMIC-Ficcions rep més 2.500 inscripcions

En aquesta quinzena edició del concurs han participat un total de 239 centres educatius de Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià, Aragó, Andorra, i Catalunya Nord

AMIC-Ficcions ha arribat a la quinzena edició, i ho ha fet amb 2.535 participants procedents de 239 centres educatius; així i tot, que el termini d’inscripció no finalitza fins al 31 de gener. Del total de participants, a hores d’ara, 1.659 són de Catalunya, 633 del País Valencià, 218 de les Illes Balears, 22 d’Aragó, 2 d’Andorra, i 1 de Catalunya Nord.

El concurs ‘AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries’ està dirigit a alumnes entre els 14 i els 18 anys, que cursen 2n d’ESO, Batxillerat, o Cicles Formatius de Grau Mitjà, i té com a objectiu impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants, i fomentar l’escriptura i literatura en català.

Amb els inicis de les novel·les: ‘Nosaltres a la lluna’ d’Alice Kellen, ‘Ciutats de Fum’ de Joana Marcús, ‘Jaufré’ (anònim), ‘El que penso (sobre tot)’ de Jordi Sierra i Fabra; i ‘Terres mortes’, de Núria Bendicho, els participants han de crear un relat dividit en tres capítols, i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. El concurs pot fer-se de manera individual, o participant en grups de fins a tres persones.

El jurat estarà format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, i valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries.

Les obres finalistes es donaran a conéixer durant la segona quinzena d’abril, i en maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana. Per a aquesta edició els premis són: un iPhone, una PlayStation, un iPad, un Smartwatch, i uns auriculars sense fils.

Els professors més motivadors dels diferents territoris també rebran el seu premi. Aquest serà per aquells que més alumnes hagen presentat al concurs, i entre els quals, més relats arriben a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dos persones, de dos dies, que inclourà sopar o esmorzar.

En la passada edició d’aquest concurs van arribar a participar més de 4.490 alumnes provinents de 284 centres educatius diferents.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *