foradia subscriutegrat

Oliva lluita contra el desperdici alimentari de Nadal

Segons indiquen des de la Regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament d'Oliva, durant aquestes festes de Nadal es desaprofita fins a un 20% del menjar que comprem i cuinem

Des de la Regidoria d’Agricultura de l’Ajuntament d’Oliva, s’ha dut a terme una Estratègia contra el Desperdici Alimentari, amb una campanya especial per a les festes de Nadal. Segons indiquen des d’aquest departament: “El desperdici alimentari suposa un problema molt greu que s’accentua durant aquestes dades tan assenyalades, amb conseqüències socials i econòmiques importants, a més de tindre un impacte mediambiental. Al llarg del Nadal es desperdicia fins a un 20% del menjar que comprem i cuinem, del qual la major part prové de les cases particulars”.

Miquel Doménech, regidor d’Agricultura ha comentat que: “És en les llars, però també en el sector de l’hostaleria i de la restauració on més desperdici alimentari es genera, i les persones, com a consumidores, hem de ser més conscients de l’impacte d’aquest malbaratament, especialment a Nadal, quan la despesa en menjar s’eleva i, per contrapartida, augmenta el volum de residus”.

Amb aquesta campanya, l’Ajuntament d’Oliva pretén facilitar a la ciutadania ferramentes i consells per a no desaprofitar menjar. Algunes d’aquestes recomanacions són: planificar els menús amb antelació, per tal d’escollir millor les quantitats dels productes; ajustar les quantitats dels productes frescos de la cistella de la compra, i fer una correcta conservació i emmagatzematge; consumir productes de proximitat i de temporada per tal d’evitar la producció intensiva i el transport de llargues distàncies dels productes; i en el cas de menjar en algun bar o restaurant, demanar tot el que no s’acabe.

Per a l’edil d’Agricultura: “Totes aquestes recomanacions responen a la necessitat de reduir el desperdici alimentari a la nostra ciutat, conscienciar a la ciutadania sobre el consum responsable, sostenible, i de proximitat, i afavorir, a la fi, el benestar i les butxaques de les famílies d’Oliva durant les festes de Nadal”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *