foradia subscriutegrat

Perseids a Oliva: Ruta nocturna per a observar la pluja d’estels de Sant Llorenç

Al Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva es realitzarà l'activitat que consistirà en una gimcana amb GPS, la observació de la pluja d’estels (Perseides) i l’observació amb telescopis la Lluna i els anells de Saturn, els propers 13 i 14 d’agost

Oliva organitza la 5a edició de la ruta nocturna per l’observació de la pluja d’estels de Sant Llorenç, a la Muntanyeta Verda de la Marjal de Pego-Oliva. Una activitat que tindrà lloc els propers 13 i 14 d’agost, dies en els que la pluja d’estels es més visible. 

Aquesta cinquena edició de l’observació de la pluja d’estels de Sant Llorenç,  consistirà en una gimcana amb GPS, i finalment a la observació de la pluja d’estels (Perseides) i l’observació amb telescopis la Lluna i els anells de Saturn. 

Segons indica la regidora de Medi Ambient, M.ª Josep Llorens, “és una activitat que cada any té més participació, oberta a tots els públics, joves, majors, xiquets i, a més, és una ruta senzilla de 3,5 km però molt bonica”.

El punt de trobada és la Muntanyeta Verda, a les 20.30 hores. Durant el recorregut vorem el riu del Bullent i la terra d’arròs. La gimcana ens portarà a través del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva per trobar el “Tresor de la Marjal” que va amagar el Capità Track. La tornada a Oliva està prevista entre la 01.30 h i 02.00 h de la matinada.

Una vegada finalitzada la geocerca, es veurà la pluja d’estels (Perseids) i s’observarà amb telescopis la Lluna i els anells de Saturn.

El preu per participant és de 6 euros, per l’assegurança d’accidents i responsabilitat civil. Les inscripcions es realitzen directament al web. Organitzada per l’Ajuntament d’Oliva i coordinada per l’empresa Tracks and Pedals.

El més important des de l’organització es recomana als participants que utilitzen pantalons llargs frescos per evitar picadures, sabates esportives que es puguen banyar, repel·lents per als mosquits i una llanterna, i per suposat, és obligatori l’ús de mascareta al llarg de tot el recorregut i mantindre la distància de seguretat.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *