foradia pressupostparticipatiualcoi

Un tomb pels pobles de les nostres comarques. (I)

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i l’Alcoià

A les comarques d’El Comtat i la Vall d’Albaida hi ha una gran varietat de pobles perfectes per a fer una escapada, ja que són molts els atractius que tenen per a oferir. D’altra banda, visitar aquestes zones són perfectes per a relaxar-se a la natura i en les serres. Allí a més poden fer-se diverses activitats com rutes de senderisme, i aprofitar l’ocasió per a veure rius, cascades i barrancs. Però, a més a més, totes aquestes localitats tenen algunes joies com castells, aqüeductes, molins, o jaciments arqueològics, que ens fan descobrir tot el que ha anat passant al llarg de la història. Alcoleja, Almudaina, Agres, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena, Otos i Planes son alguns dels nostres meravellosos pobles.

Gaianes

Gaianes, a la comarca d’El Comtat, i als peus de la Serra de Benicadell, és un municipi amb molts atractius per descobrir. La ruta a l’Albufera de Gaianes, que té el seu origen al segle XV, és un dels llocs que s’han de visitar obligatòriament, ja que, a més de poder practicar esport a la natura, o simplement anant de passeig, allí es pot gaudir del gran valor ecològic de la zona, gràcies a la quantitat d’aus migratòries que passen per allí. Continuant amb la part de la natura, en la Serra de Benicadell, es poden visitar algunes de les restes d’un castell d’època cristiana. Aquests és un dels jaciments més importants en el qual es poden veure els primers assentaments humans del mil·lenni II aC. No tot és caminar per la muntanya a Gaianes, i per això en aquesta localitat de menys de 500 habitants, també hi ha altres ofertes d’oci, com per exemple, el Museu Etnològic en el qual s’explica el cultiu d’oliveres i la producció d’oli, una de les tradicions del poble.

Benimarfull

‘Fill de la font amarga’, aquest és el significat del nom de Benimarfull, d’origen àrab, i que ve de les aigües sulfuroses que es poden trobar en aquesta menuda localitat de la comarca d’El Comtat, a la vall de Travadell, concretament. Sens dubte, aquestes aigües tan especials, són un dels reclams més rellevants que es poden trobar al poble, i és que són les protagonistes de l’antic balneari de la Font de Santa Anna, un dels llocs més visitables de Benimarfull. Actualment, aquest espai es coneix com a l’Hostaleria Els Banys. Allí els visitants podran comprovar que aquestes aigües són curatives, però a banda, podran gaudir de la seua arquitectura. Aquest edifici data del 1846, i és una demostració de la importància que té l’aigua per al municipi. A banda de les aigües de Benimarfull, altres dels seus encants estan en el paratge natural que envolta el poble, perfecte per a fer diferents activitats, com per exemple, la ruta al barranc del Sofre, o visitar l’església de Santa Anna, patrona de la localitat, a la qual es dediquen les festes de Moros i Cristians que se celebren durant l’estiu.

Beniarrés

Conegut als voltants pel seu pantà, Beniarrés, és un lloc ple de racons per la naturalesa dels que poder gaudir, i perfectes per a passar un dia de senderisme. A més d’anar al pantà, també es poden visitar altres ubicacions com la cova dels Nous Forats, la desembocadura del Barranc d’Encantat, o la microreserva de la flora de l’Alt de Senabre. També s’ha de destacar dins aquests espais naturals, que Beniarrés gaudeix de la Cova de l’Or, un important jaciment del neolític, situada a la serra del Benicadell. Aquesta ruta és més difícil que altres, però val la pena, ja que les vistes des d’allí són un regal per a la vista, així que, una de les alternatives per a poder anar en família, és poder visitar el Centre d’Interpretació de la Cova d’Or. La cultura també té el seu espai en aquesta visita a aquest poble d’El Comtat, gràcies a l’Església de Sant Pere apòstol, o l’Ermita del Sant Crist dels Afligits.

Font: Belén Rivas./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *