foradia subscriutegrat

El plurilingüisme un dels punts clau del Pare Vitòria

La cap d'estudis i professora d'anglés, Anna Pascual, ens comenta com es treballa al centre perquè l'alumnat obtinga més coneixements d'aquest idioma

En l’IES Pare Vitòria aposten perquè l’alumnat siga plurilingüe, per això, hi ha assignatures que ja imparteixen una part en anglés, i es fan projectes com l’Erasmus+.

Anna Pascual, cap d’estudis i professora d’anglés, explica que: “en 1r d’ESO es fa una part de biologia en anglés, les parts més pràctiques, perquè puguen assolir el vocabulari més bàsic. En el cas de 2n d’ESO, donen Física i Química”.

Com ja hem dit anteriorment, també compten amb els programes Erasmus+ i Pascual celebra que: “Hem rebut l’acreditació en tres àmbits, en l’escolar, i en els cicles formatius mitjà i superior, el que vol dir que des de l’any 2021, fins a 2027 tenim mobilitats programades per a l’alumnat i el professorat”. “Per la pandèmia no s’han fet viatges, però, normalment sempre tenim un intercanvi a Alemanya”. Així i tot, s’han adaptat a la situació: “estem en contacte amb Itàlia, Grècia, Dinamarca i Polònia. Hem fet una trobada virtual amb 70 persones fent xarrades online. Això serveix per a motivar a l’alumnat i no perdre eixa connexió internacional”, i afegeix que: “Europa i la Conselleria promouen que t’òbrigues al món i que l’alumnat siga conscient que la mobilitat serà una cosa molt normal en el futur. Ens hem d’acostumar a col·laborar amb persones de qualsevol país, siga de forma presencial o virtual”.

A més del plurilingüisme, Anna Pascual també destaca altres trets importants de l’institut, com la seua àmplia oferta d’optatives, ser centre UNESCO, la coordinació horària amb el conservatori de música per als alumnes que vulguen estudiar música, o la metodologia de treball per àmbits.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *