foradia elgrat

El món de la cultura es reuneix a la primera gala de Premis Cultura Ciutat d’Alcoi

Els premiats dels concursos de novel·la 'Isabel-Clara Simó', teatre 'Pep Cortés', i dels Llançadora, van acudir per tal d'arreplegar els seus guardons, així com el ballarí Isaac Montllor, a qui van lliurar el premi honorífic d'aquesta primera edició. La gala va estar presentada per Dani Moltó, i el toc musical va estar de la mà de Neus Ferri i el grup AlcoiSlide Quartet

L’IVAM CADA Alcoi ha acollit la primera gala dels Premis de Cultura Ciutat d’Alcoi, que ha tingut lloc durant la vesprada del 12 de gener. En l’auditori d’aquest edifici es van reunir diferents personalitats del món de la cultura, representants d’entitats de la ciutat, i de diferents partits polítics. El grup de joves ‘AlcoiSlide Quartet’, va obrir aquesta gala, i es van encarregar de donar pas al regidor de Cultura, Raül Llopis, va fer un discurs de defensa per tota eixa gent que es dedica a promoure les arts escèniques, plàstiques, o la literatura, argumentant que Alcoi és bressol d’artistes, i que no se’ls pot deixar enrere; i també va recordar tots els projectes que s’han dut a terme durant aquesta legislatura, com per exemple la creació d’aquests premis, la creació de plataformes com Industri.art, o els festivals d’Animalcoi o de Teatre Amateur, entre molts altres que fan una llarga llista. Llopis, a més, va avançar que el govern local vol continuar apostant pel món de la cultura en Alcoi, i poder fer més projectes, i que per a això, hi ha una línia estratègica de treball.

La música va tornar a ser la protagonista de la mà de Neus Ferri, que va cantar durant la gala diferents temes del seu nou treball ‘Llar’. Aquest treball ha sigut clau per a la cantant alcoiana, ja que gràcies a ell ha aconseguit el Premi Carles Santos, o el Premi Ovidi Montllor.

A continuació, els premiats van anar desfilant per l’escenari de l’auditori arreplegant els seus guardons. Aquests Premis Ciutat d’Alcoi engloben les modalitats de Premi de Novel·la ‘Isabel-Clara Simó’, el Premi de Teatre ‘Pep Cortés’, i els Premis de Creació i Recerca en Arts Contemporànies ‘Llançadora’.

Finalment, va ser el torn del gran protagonista d’aquesta nit, Isaac Montllor Mira, que va arreplegar de mans de l’alcalde d’Alcoi, el seu premi honorífic que reconeix la seua trajectòria en el món de la dansa. El ballarí alcoià va parlar de la seua carrera, començant pels seus inicis, quan va començar a ballar al Conservatori de Dansa d’Alcoi, fins ara, que com va explicar, la seua professió té una durada més curta. També va fer un repàs de tots els èxits que ha aconseguit durant la seua vida, com ser primera figura de la Companyia Nacional de Dansa, o treballar de la mà de Nacho Duato, entre molts altres. I com no podia ser d’altra forma, va tindre paraules d’agraïment a la seua parella i a la seua família, per haver estat al seu costat, donant-li suport.

A continuació, Toni Francés va agafar el torn de paraula. L’alcalde va donar l’enhorabona a tots els premiats pel seu treball i va fer valdre la quantitat de gent que es dedica a la cultura a la ciutat: “Alcoi és una ciutat cultural, reconeguda per la seua capacitat d’aportació i innovació en la cultura”, i va afegir que: “S’ha fet molt durant aquests anys, però, queda molt per fer per la promoció de la cultura”, i va detallar que entre els projectes que té al cap el govern municipal està la rehabilitació del Museu Camilo Sesto, la Pinacoteca, o el Centre d’Interpretació del Molinar, entre molts altres. Per a Francés “Alcoi ja és un referent de com s’ha de donar suport a les noves formes de fer cultura, i de donar suport als creadors i artistes”, que va concloure el seu discurs recordant unes paraules d’Isaac Montllor: “El més important són les persones, i eixa és la clau per la qual Alcoi és cultura. Som capaços de tindre dones i homes amb gran capacitat creativa, imaginativa, i per a somiar, i hem de cuidar de tots ells”.

Tal com va començar la gala, ‘AlcoiSlide Quartet’ va posar el punt final a l’esdeveniment amb la interpretació de la Muixeranga.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *