foradia barnasants

4.500 racions d’arròs amb fesol i nap a les Calderes de Sant Antoni d’Oliva

Els festers i festeres de Sant Vicent va cuinar un total de 32 calderes. Durant aquest cap de setmana també es va gaudir de la Fira Modernista, tallers, atraccions, visites guiades i actuacions

Durant el cap de setmana del 14 i 15 de gener, Oliva ha gaudit d’un cap de setmana ple d’activitats, entre elles el Porrat de Sant Antoni. El dissabte, al carrer Sant Vicent es van celebrar les tradicionals Calderes de Sant Antoni. En total els festers i festeres van cuinar 32 calderes d’arròs amb fesols i naps, i associacions de la localitat van instal·lar carpes a la plaça de Ganguis on van oferir beguda i menjar als assitents.

A continuació, es va fer la benedicció de les calderes per part del rector de Sant Roc, Javier Català i es va procedir a repartir un total de 4.500 racions d’aquest plat típic.

Yolanda Navarro, regidora de Festes, ha explicat que: “És la nostra intenció i objectiu treballar i millorar aquesta festivitat per tal que les Calderes de Sant Antoni siguen festa d’interés local, i a més a més, adquirisquen aquesta distinció a escala autonòmica. El Porrat d’Oliva és un atractiu turístic, cultural i econòmic per a la nostra ciutat que aquest govern ha explotat els últims anys, però també, ho és des d’un punt de vista gastronòmic, per les tradicionals Calderes de Sant Antoni, i de les quals vull agrair personalment la seua elaboració als festers i festeres de Sant Vicent, que cada any se superen i ens permeten gaudir d’aquest plat tan deliciós”.

Per la seua part, Yolanda Balaguer, s’ha sumat a l’agraïment a l’organització, i ha afegit que: “Aquesta festa popular conjuga cultura, gastronomia i festa, elements distintius de la nostra ciutat, i del seu veïnat i que volem transmetre a tota aquella persona que ens visite. El dissabte hem viscut i sentit l’essència d’Oliva, la germanor, diversió i bon ambient que entre tots i totes fem possible. La participació de tot el poble ha estat determinant perquè les Calderes foren un èxit, un tret que també ens caracteritza”.

A banda d’aquesta celebració, també es va celebrar la Fira Modernista, amb diferents expositors amb productes artesanals, i la visita de Grups Modernetes com l’Associació d’Amics del Modernisme d’Alcoi i l’Associació Cultural Modernistes de Cartagena del Levante. A més a més, es van dur a terme visites guiades per llocs emblemàtics de la localitat, es van fer balls d’època, exhibicions de bicicletes antigues, tallers, atraccions i actuacions en directe.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *