foradia subscriutegrat

La Carrasca qualifica de “perillós i inviable” el polígon industrial a la Canal

Des de la Colla Ecologista La Carrasca es considera que les declaracions del govern municipal respecte aquest tema, són una "mostra d'irresponsabilitat"

La Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció han mostrat el seu malestar davant les últimes declaracions del govern municipal d’Alcoi, en les quals han anunciat la seua voluntat d’oferir terrenys per a la possible ubicació d’un polígon industrial en la zona de la Canal, a conseqüència d’un estudi encarregat per la Cambra de Comerç d’Alcoi. “Cal aclarir que l’estudi de la Cambra de Comerç no aporta res de nou que no es conega des de fa dècades encara que es vulga presentar la seua proposta com si es tractara d’una novetat i s’haguera descobert una zona remota ignorada fins ara. La realitat és que bàsicament coincideix amb la proposta que va fer el govern municipal del Partit Popular en l’any 2010 en la fase de Concert Previ per a l’elaboració del Pla General d’Orientació Urbana d’Alcoi”, ha contat des de la colla.

També informen que aquest document “va obtenir informes negatius per part de la Comissió d’Avaluació Ambiental de la Conselleria (en una època en què el Partit Popular estava en el govern de la Generalitat) i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, que considerava que una enorme llista d’activitats fabrils serien inacceptables en la partida de la Canal”.

La idea de fer una àrea industrial en aquest terreny també va ser descartada frontalment en l’estudi sobre localització industrial al terme d’Alcoi més gran que s’ha fet, i que segons indiquen des de la Carrasca va ser un treball “minuciós, amb una qualitat infinitament superior a l’elaborat ara per la Cambra de Comerç”. Aquest estudi és de l’any 2000, i ja es va detectar el risc de contaminació d’aigua potable de la ciutat. Tots els estudis posteriors confirmen aquest perill.

“Segons ha reconegut el mateix govern municipal, l’últim estudi hidrogeològic, encarregat per l’Ajuntament d’Alcoi, confirme que la gran majoria d’activitats industrials estarien prohibides taxativament en la zona que proposa la Cambra de Comerç. A més, insisteix en la necessitat de garantir un “vessament zero”, en la xarxa de drenatge que va a parar al barranc de La Batalla”, continuen argumentant des de La Colla. “És lamentable que els successius governs locals, més receptius als grups de pressió amb interessos en la urbanització de la Canal que a l’interés general de la ciutat, no hagen volgut fer cas d’eixes recomanacions i s’hagen encabotat durant dos dècades en insistir i fracassar en els seus intents. Mentrestant, ni la Cambra de Comerç, ni l’Ajuntament d’Alcoi, han treballat amb determinació per a impulsar un polígon comarcal mancomunat en condicions”.

Per als ecologistes és “irresponsable” l’actuació del govern d’Alcoi, ja que “coneix tota la documentació generada sobre el tema i sap perfectament que tornar a insistir amb la Canal, segurament per pur electoralisme, és enganyar la població creant falses expectatives. La contradicció és encara més flagrant en el cas de regidor de Transició Ecològica, que per la seua trajectòria és plenament conscient que construir un polígon en la partida de la Canal és inviable i seria un atemptat ecològic irreparable, amb greus conseqüències sanitàries, ambientals i econòmiques”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *