foradia barnasants

2022 registra un 20% més d’usuaris a l’autobús urbà

Aquestes xifres se situen en nivells d'abans de la pandèmia, i concretament, són 255.424 usuaris més que en 2021

Segons ha informat l’Ajuntament d’Alcoi, durant l’any 2022 s’ha incrementat el nombre d’usuaris de l’autobús urbà en un 20%. Durant l’any passat es van arribar als 1.524.928 passatgers, és a dir, 255.424 més que en 2021. Les xifres de 2022 ja demostren una situació com les d’abans de la pandèmia, i a més, s’està apropant a la xifra màxima dels últims anys que van ser els 1.738.787 viatgers del 2019. Aquest servei estava experimentant un augment de viatgers des de l’any 2015, però que es va pausar a causa de la Covid-19.

Quan es va iniciar la legislatura passada, el govern es va posar en marxa per a dur a terme mesures com l’abonament per a diferents col·lectius, com la tarifa bàsica de 3 euros mensuals, o 30 a l’any per a escolars menors de 17 anys, pensionistes, o persones sense treball sense prestació. La segona tarifa va ser de 4 euros al mes, o 40 anuals, que està dirigida a estudiants entre els 17 i els 26 anys.

Jordi Martínez, vicealcalde de la ciutat, ha assenyalat que des del consistori “estem satisfets pel fet que l’autobús urbà vaja recuperant viatgers. Fins a la pandèmia teníem una tendència positiva, afavorida per les mesures que havíem adoptat, com les tarifes bàsiques. L’any passat vam començar a recuperar viatgers i la tendència a l’alça es manté enguany”, i recorda que: “ja tenim aprovat el nou servei d’autobusos urbà, i confiem en que durant aquest any pot estar adjudicat. En el seu moment es va posar en marxa un procés participatiu per a treballar en el nou servei, i s’obrirà un nou per a les condicions per al concurs”.

Segons ha explicat l’edil, en aquest nou servei es renovarà tota la flota, i hi haurà servei directe a l’Hospital des de tots els barris, així com a la piscina municipal, La Salle, l’Horta Major, i l’Andreu Sempere, i a més, durant els caps de setmana al cementeri i el poliesportiu, des de tots els barris.

A més a més, des del Centre d’Esports s’està ultimant la posada en marxa del servei al poliesportiu per als entrenaments durant les vesprades, una proposta que va nàixer dels pressupostos participatius.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *