foradia barnasants

L’IES Serra de Mariola de Muro gaudirà del projecte ‘Maleta de la Innovació 4.0’

La iniciativa està impulsada pel Campus d'Alcoi de la UPV, i té com a objectiu fomentar les vocacions científiques i tècniques entre els estudiants, especialment entre el públic femení

L’IES Serra de Mariola de Muro ha acollit la presentació del projecte ‘Maleta de la Innovació 4.0’. El projecte està impulsat gràcies a la Càtedra ‘Smart City’ del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, l’Ajuntament de Muro, i la implicació de la comunitat educativa de l’IES Serra de Mariola.

L’objectiu de la iniciativa és que els estudiants coneguen la tecnologia que envolta l’internet de les coses, i fomentar les vocacions STEM (Science, Technology, Engineering and Maths) entre l’alumnat, especialment, entre les estudiants femenines.

El director de la Càtedra, Andrés Camacho, ha mostrat la seua satisfacció perquè l’IES Serra de Mariola participe en la iniciativa i va recordar que la UPV i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives treballen per signar una càtedra que facilite la incorporació de xiquetes i adolescents en les titulacions científiques.

Pel que fa a ‘Maletes de la Innovació’, es tracta d’uns kits que faciliten la programació en Arduino, i disposen d’un controlador de motors, indispensables per a construir un vehicle, en realitat serà un robot laboratori amb rodes, amb el qual els participants aprendran com encendre un led, llegir la temperatura o regular la il·luminació ambient, fins a programar el robot perquè es moga de manera autònoma. Dins d’aquests kits hi ha sensors per detectar la temperatura, humitat, diòxid de carboni, so, llum, infrarojos…

Xelo Cascant, regidora d’Educació ha indicat que estan molt contents perquè l’institut murer, i el consistori, “treballen conjuntament per portar endavant aquesta iniciativa per apropar a l’alumnat la tecnologia digital”, i que “aquestes accions provoquen la promoció de les vocacions científiques en general i, en particular, entre les dones”.
En el projecte participaran centres educatius de Muro, Alcoi, i també de Cocentaina.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *