foradia subscriutegrat

Pego ensenya a FITUR el renovat Carnestoltes i el Festival d’Arts Escèniques

La festa de Carnestoltes és un dels esdeveniments més emblemàtics de la localitat, i des de fa uns anys han ampliat la programació d'activitats amb aquest festival. Enguany se celebraran el dia 18 de febrer

El Carnestoltes de Pego és un dels més famosos i importants del País Valencià, i des de fa uns anys, l’Ajuntament de Pego, des de la Regidoria de Cultura ha volgut fer més gran aquesta festa incloent en la seua programació el Festival d’Arts Escèniques. La localitat ha estat present en aquesta edició de la Fira Internacional de Turisme, a Madrid, i allí ha presentat la programació d’enguany.

Ricardo Sendra, regidor de Turisme, ha explicat els orígens d’aquesta festivitat, que va iniciar-se als anys 20, però que durant la Guerra Civil i en la dictadura va deixar d’eixir als carrers. A principis dels anys 80, segons ha afirmat Sendra, el Carnestoltes va tornar “de manera espontània i anàrquica”. És tal la importància, que durant aquesta festa s’ha arribat a rebre a prop de 10.000 visitants. Temps més tard, es van adonar que aquesta celebració estava prenent un rumb que no agradava als pegolins i pegolines, i per això, des d’Associacions locals i veïnals es va pensar un nou concepte, el Festival d’Arts Escèniques, un projecte dissenyat per Marc Pons que ja està totalment integrat dins del municipi i que converteix els carrers del centre en escenaris magnífics.

Durant la presentació en FITUR es va anunciar quina serà la temàtica d’enguany, i és que, coincidint amb el cinqué centenari de la volta al món de Magallanes i Elcano, el consistori i l’organització de l’esdeveniment ha decidit que aquesta serà la temàtica. Els principals carrers es convertiran en diferents països com Brasil, l’Índia, la Xina, el continent africà, l’oest, i París, perquè així els pegolins i els visitants puguen gaudir d’un viatge sense eixir de la localitat.

El Carnestoltes de Pego i el Festival d’Arts Escèniques se celebrarà el dia 18 de febrer.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *