foradia subscriutegrat

Pego desestima la creació de comunitats energètiques locals

La proposta sobre la transició ecològica presentada per Compromís ha comptat amb la negativa de l'equip de govern

Pego ha celebrat el dia 7 d’abril un ple que va comptar amb la moció presentada per Compromís sobre la transició energètica. La proposta va comptar amb la negativa de l’equip de govern, format per PSPV i Ciutadans Pego, i de l’edil de Ciutadans. Per altra banda, els representants de Compromís i del Partit Popular van votar a favor.

La iniciativa forma part de la moció inclosa sobre la transició energètica, “en defensa del reconeixement del dret a l’energia com un dret fonamental”. Aquesta proposta recolza l’autoconsum en l’administració local i l’organització d’activitats de sensibilització entre els veïns i veïnes. A més, també es proposa la formació del personal de l’Ajuntament en matèria energètica, per al desenvolupament i assessorament al ciutadà i les empreses locals. Per altra banda, la proposta de Compromís contempla la creació de comunitats energètiques locals i una reducció en la càrrega fiscal per a aquells que aposten per la sostenibilitat energètica.

L’alcalde de Pego, Enrique Moll, ha afirmat que “totes aquestes propostes ja s’estan desenvolupant en la seua majoria, de fet l’únic que no podem posar en la llista és el de l’espai de participació i desenvolupament de comunitats energètiques”. Per la seua part, la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà, ha explicat que els tècnics municipals han desaconsellat la creació de comunitats energètiques per les complicacions jurídiques que poden comportar.

La regidora ha confirmat que l’Ajuntament està estudiant la instal·lació d’infraestructures fotovoltaiques en els edificis municipals. “S’estan tramitant els certificats de qualificació energètica de tots els edificis públics i s’està apostant per l’enllumenat públic eficient, així per la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics, entre altres iniciatives”, ha declarat Laura Castellà.

Per altra banda, un altre dels temes que s’ha tractat al ple de Pego és l’actual estat de les obres a l’edifici Cervantes, on està previst que se situe la nova biblioteca municipal. Enrique Moll ha declarat que, a pesar de les complicacions en el procés de reforma, “els terminis s’estan complint, així com el pressupost”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *