foradia subscriutegrat

‘Joan Fuster. Una vida il·lustrada’, visita Alcoi

L'exposició es podrà visitar a l'edifici de la Cambra de Comerç gràcies al Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant

Durant l’any 2022 es va celebrar l’any dedicat a Joan Fuster, amb motiu del centenari del seu naixement, i des de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua es van organitzar diferents actes i activitats, entre les quals està l’exposició ‘Joan Fuster. Una vida il·lustrada’ que ara arriba a la ciutat d’Alcoi gràcies al Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant.

Joan Fuster va ser un dels escriptors i intel·lectuals valencians més importants del segle XX, i ho va ser per diferents motius, com per exemple, la dimensió literària i cívica de la seua obra. A més, tingué i continua tenint molt de pes en l’opinió pública; i la seua visió sobre la història i la realitat del País Valencià va marcar un canvi radical i positiu en el coneixement que la societat valenciana té sobre si mateixa.

Amb aquesta mostra s’ensenya de forma cronològica la seua vida i obra, a través de catorze panells expositius, a partir de diversos documents dels seu fons, com textos manuscrits i mecanoscrits, articles de premsa, notes de treball i fitxes de lectura, així com cobertes de primeres edicions dels llibres que publicà, i també, imatges del seu arxiu fotogràfic. Amb tot aquest material es pretén il·lustrar l’existència d’una personalitat observadora, retratada i fotografiada.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *