foradia elgrat

El Campus de la UA d’Alcoi inaugura una exposició sobre violència de gènere

• Aquesta reuneix un conjunt de fotografies fetes per fotoperiodistes alacantins sobre temes relacionats amb la violència de gènere • "Que la societat es pose en la pell d’aquestes persones i reaccione, se solidaritze, s’indigne, s’espante, actue, eduque en conseqüència i no s’hi acostume mai”

El Campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant ha inaugurat l’exposició ‘Del Morat al Negre. Violència de gènere a través de la Premsa Gràfica Alacantina 2007-2012’.

Aquesta reuneix un conjunt de fotografies fetes per fotoperiodistes alacantins sobre temes relacionats amb la violència de gènere. En concret registra casos de l’àmbit familiar, esdevinguts a la nostra província els últims anys. La mostra és un projecte d’investigació periodística fet per un grup de treballadors alacantins de diversos mitjans de comunicació.

A la inauguració han estat presents la coordinadora d’activitats culturals de la UA a Alcoi, Majo Pallarés, i el comissari de la mostra, Ángel García Catalá, qui afirma que “no es pot fotografiar la misèria moral dels agressors i la desolació que la mort produeix en les famílies de les víctimes amb metàfores. Es pot, però no es deu perquè seria pur maquillatge suavitzant i ens allunyaríem del que pretenem: que la societat es pose en la pell d’aquestes persones i reaccione, se solidaritze, s’indigne, s’espante, actue, eduque en conseqüència i no s’hi acostume mai”.

L’exposició té la col·laboració de l’Associació de Fotoreporters de la província d’Alacant (AFPA), i compta amb el patrocini de la Fundació Mútua Llevant. Podrà visitar-se fins a mitjan gener.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *