foradia subscriutegrat

Xàtiva comptarà amb un nou servei de policia mediambiental

Aquesta nova figura controlarà els abocaments incontrolats, el cens caní, i el compliment dels plans i ordenances locals, entre altres qüestions

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat el nou servei de Policia Mediambiental. Aquesta figura donarà suport al departament de Medi Ambient en tasques com el control d’abocaments incontrolats, el control del cens caní municipal, les actuacions de prevenció i intervenció enfront del maltractament animal o l’atenció d’incidències que pogueren sorgir en matèria de gestió de residus com ara els abocaments en contenidors fora de l’horari estipulat o la deposició de residus voluminosos en via pública sense avís previ.

A més, també advocarà pel control del compliment dels plans com el Pla de Cremes Municipal o el Pla Local de Colònies Felines urbanes, per tal que l’alimentació dels felins es realitze únicament per part de persones gestores actualitzades; així com el control del compliment de les ordenances municipals, entre elles la de tinença i benestar d’animals de companyia.

Per a la regidora de Medi Ambient, Reme Sinisterra, “aquest és un servei de protecció del medi ambient que resoldrà problemes ambientals al terme municipal de Xàtiva”. També ha explicat que Borja Ruiz, serà una de les persones que s’encarregarà d’aquestes tasques i que: “és una persona que ha estat sempre molt implicada en les qüestions mediambientals i animals i estem molt satisfets de tindre aquesta figura, que sols tenen poblacions grans”.

Borja Ruiz, ha indicat que: “en tots aquests anys hem estat portant aquests temes però sense estar creada una unitat especialitzada. Hi ha molt de treball en aquest sentit i comptem amb la col·laboració del SEPRONA i de la unitat de la Policia Local”.

Aquest departament disposarà de un terminal mòbil i un correu a través del qual es podran fer les consultes i denúncies pertinents, i també s’ocuparà de les incidències mediambientals que arriben a través de l’aplicació Línia Verda. S’espera que el nou servei permetrà una major conscienciació per part de la ciutadania en matèria mediambiental, un major coneixement i compliment de les ordenances municipals i sobretot un entorn urbà i rural més net i sostenible.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *