foradia subscriutegrat

Un tomb pels pobles de les comarques (IV)

La zona de les comarques interiors del nord de la província d'Alacant són la destinació perfecta per a poder gaudir de la natura i de la bona gastronomia de la zona. Ens endinsem als pobles d’El Comtat i la Vall d'Albaida

A les comarques d’El Comtat i la Vall d’Albaida hi ha una gran varietat de pobles perfectes per a fer una escapada, ja que són molts els atractius que tenen per a oferir. D’altra banda, visitar aquestes zones són perfectes per a relaxar-se a la natura i en les serres. Allí a més poden fer-se diverses activitats com rutes de senderisme, i aprofitar l’ocasió per a veure rius, cascades i barrancs. Però, a més a més, totes aquestes localitats tenen algunes joies com castells, aqüeductes, molins, o jaciments arqueològics, que ens fan descobrir tot el que ha anat passant al llarg de la història. Alcoleja, Almudaina, Agres, Alqueria d’Asnar, Banyeres, Beniarrés, Benimarfull, Benilloba, Gaianes, Millena, Otos i Planes son alguns dels nostres meravellosos pobles.

Otos

A banda de gaudir dels paratges naturals que rodegen a Otos, com per exemple l’Ombria del Benicadell, on es poden visitar les runes del Castell de Carboneras, aquest municipi de la Vall d’Albaida, té moltes més coses que oferir. En la visita a aquest poble és obligatori realitzar la ruta dels rellotges de sol. La iniciativa va ser de Joan Olivares, i va aconseguir que grans noms dins de l’art com Andreu Alfaro, o Antoni Miró, entre molts altres, formen part d’aquesta ruta. Altres elements destacats són l’església de la Puríssima Concepció, l’ermita de la Verge dels Dolors, o el Palau del Marqués de Sant Josep. A més a més, en aquest municipi hi ha una exposició permanent d’Antoni Miró.

Agres

A Agres podem trobar un dels emblemes del Parc Natural de la Serra de Mariola, la Cava Gran. Això ens indica que visitar aquest municipi de la comarca d’El Comtat és un lloc perfecte per a poder gaudir de la natura i fer diferents rutes de senderisme, com la Via Verda del Xixarra. Però, a més, també hi ha altres llocs que s’han de visitar durant la visita a aquest poble, com per exemple, el Santuari de la Mare de Déu d’Agres, on es poden veure les figures de cera que es fan per a demanar a la Mare de Déu curar-se d’alguna malaltia. També, es pot fer per dins del municipi la tradicional ruta dels Taulellets, per a veure els quinze retaules ceràmics que hi ha repartits pels carrers d’Agres, o la ruta de les Fonts, on el visitant pot conéixer el patrimoni de la localitat, i degustar l’aigua que ve directament de la Serra de Mariola. Altres atractius que podem trobar són l’Església de Sant Miquel Arcàngel, que data del segle XIV, i la Torre Talaia, una de les poques restes que queden de l’antiga fortalesa musulmana del segle XII.

Font: Belén Rivas./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *