foradia elgrat

L’IES Pare Vitòria prepara infinitat d’activitats amb motiu de la 40 edició de la Setmana Cultural

Tallers, excursions culturals, conferències, concursos, o viatges són algunes de les activitats que el professorat ha preparat per a aquesta setmana. Teresa Botella, vicedirectora d'aquest institut alcoià explica aquesta programació tan esperada per alumnat i professorat

Com cada any, quan arriba el mes de febrer, l’IES Pare Vitòria viu la Setmana Cultural. En aquest 2023 el centre ja celebra la 40 edició d’aquesta setmana en la qual l’alumnat podran aprendre a través de tallers, excursions o conferències. A més a més, durant aquests dies, des del 3 al 10 de febrer, l’alumnat no tindrà exàmens, exceptuant els estudiants de 2n de Batxillerat, que es preparen per a fer la tan esperada selectivitat. Des de 1r d’ESO, fins als Cicles Formatius, tindran activitats pensades per a cada curs i temari.

L’encarregada d’organitzar-ho tot és la vicedirectora del Pare Vitòria, Teresa Botella, i com comenta ella mateixa, que tot isca bé requereix treball previ per part de tot l’equip docent: “A finals del mes de novembre ja comencem a passar formularis, perquè així en Nadal ja podem començar a organitzar. El professorat s’implica molt, uns directament perquè promouen activitats, i si no fan alguna activitat, ajuden als altres, o es presten voluntaris per tal d’anar excursió o per a quedar-se amb l’alumnat que està en les aules si falta qualsevol professor”.

Pel que fa a la programació, a banda dels dos viatges (un a esquiar, i l’altre un intercanvi amb el programa Erasmus+ a Alemanya) els que es queden a Alcoi, també tindran les seues excursions, com per exemple, la visita al Molinar, al refugi de Cervantes, una ruta històrica per Banyeres, al museu d’Arcade Vintage d’Ibi, a la Biblioteca de València, a les Coves de Canelobre, o una ruta literària per la Font Roja de la mà de l’escriptor alcoià, Jordi Raül Verdú, entre altres.

I és que, molts dels tallers estan impartits pel professorat, però durant aquesta setmana, també col·laboren professionals de diferents àmbits, com és el cas d’Antonio Serrano, que el dia 3 de febrer farà un taller de fisonomia. Vicent Camps, Víctor Labrado seran altres dels noms que passaran per l’IES Pare Vitòria, així com Gaspar Beneito, que oferirà conferències per a parlar de diferents classes d’oli a l’alumnat dels cicles formatius. Durant aquests dies, també es comptarà amb la presència d’entitats com la Creu Roja o el Trail Solidari, que oferirà un taller sobre primers auxilis.

Alguns dels grups també podran gaudir del teatre. Uns aniran a l’espectacle de Xavi Castillo ‘Les nostres rondalles’, a l’IVAM CADA Alcoi, o l’obra ‘Lázaro’, al Teatre Calderón.

Els concursos també tindran el seu espai dins d’aquesta setmana cultural. Botella, ha volgut recalcar que aquest tipus d’activitats es poden fer gràcies a la col·laboració de l’AMPA, ja que des de l’Associació de Mares i Pares s’encarregaran de donar els premis a tots els guanyadors.

A més a més, als corredors del centre també es pot gaudir durant aquestes setmanes de l’exposició ‘Laporta polifacètic’, una mostra que es va preparar amb motiu de l’edició del 2022 de la Setmana Modernista d’Alcoi, i que van crear els professors de l’IES Pare Vitòria, Elisa Beneyto i Lluís Vidal, i que ha estat cedida per la Fundación Mutua Levante.

Aquesta és una setmana molt especial per a l’alumnat, ja que és una forma d’aprendre els continguts del curs d’una forma més dinàmica: “Per a alguns alumnes és més atractiu, perquè s’accedeix d’una forma diferent. És cert que les eixides i l’ensenyament alternatiu sempre arriba millor”, destaca Teresa Botella, que a més, assenyala que aquests dies “s’aprofiten com un incís, que sempre ens ve molt bé. Les pròximes vacances que hi ha són el 5 d’abril, i des del 9 de gener fins al 5 d’abril no hi ha cap dia de festa, i això es nota en l’alumnat, perquè estan cansats, i aquesta setmana que és més lúdica els anima. Després ja tornaríem per als exàmens de la segona avaluació”.

Font: Belén Rivas./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *