foradia elgrat

La desena edició de la Fira dels Minerals arriba a Oliva

L'esdeveniment comptarà amb diverses activitats dirigides al públic infantil i familiar, amb tallers, exposicions, projeccions audiovisuals, xerrades i exhibicions sobre fòssils i minerals

Durant els dies 11 i 12 de febrer, el Centre Polivalent d’Oliva acollirà la desena edició de la Fira del Mineral, que està organitzada des de la Regidoria de Cultura, Música, i Biblioteques, amb la col·laboració de la Societat Valenciana de Mineralogia.

En total hi haurà 16 expositors especialitzats, tant valencians com internacionals, que s’instal·laran al centre Polivalent, juntament amb una rèplica científica exacta d’un fòssil de Tyrannosauris rex, una de les espècies carnívores més grans de tots els temps. Julio Llorca, regidor de Cultura ha indicat que: “Aquest és un dels atractius més importants de la Fira, però hem treballat per oferir un programa divers i per a tots els públics”.

Una part de les jornades es dedicarà a l’activitat comercial, ja que les persones assistents podran adquirir peces úniques i de col·leccionista, a banda de la part d’oci educatiu amb activitats com tallers, xerrades o projeccions de documentals; com per exemple, el taller dirigit a xiquets i xiquetes com ‘Paleontòleg per un dia’. En ell excavaran per trobar restes de dinosaures, ‘Petjades de dinosaures’, on elaboraran una rèplica de petjada, o ‘Dinosaures de fusta’, per a construir la seua maqueta d’esquelet de dinosaure de fusta.

Pel que fa a la part del documental es podrà veure ‘Viaje de los dinosaurios’, que es projectarà durant tota la jornada en la sala de projeccions i una xerrada sobre els beneficis dels minerals per a la salut de les persones a càrrec de Gustavo Rojas.

Com a colofó, els assistents podran guanyar alguns minerals i fòssils de la Fira que se sortejaran en la vesprada del diumenge 12 de febrer.

Julio Llorca ha explicat que aquesta Fira de Minerals “ja és un referent dins del sector, i que es consolida amb aquesta desena edició; no solament per la qualitat dels expositors, sinó per l’aposta decidida d’aquest ajuntament per la divulgació científica juntament amb l’oferta lúdica-educativa”.

Per la seua part, l’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, ha declarat que “en aquesta ocasió tornem a engrandir l’oferta cultural de la nostra ciutat amb una Fira on veïns, veïnes i persones curioses podran visitar-nos aquest cap de setmana i gaudir d’aquesta proposta d’oci alternatiu al voltant del món dels fòssils i minerals”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *