foradia subscriutegrat

La Sarga torna a acollir les visites guiades gratuïtes

Es podran fer durant tots els diumenges des del mes de febrer fins a novembre, en quatre torns

Des del dia 5 de febrer, La Sarga ha tornat a rebre al públic per a les jornades de portes obertes i les visites guiades gratuïtes, per a poder conéixer millor aquest emblemàtic jaciment arqueològic d’Alcoi, i ho farà fins al mes de novembre. Les reserves es poden fer a través d‘aquest enllaç.

La ruta s’inicia en l’Abric III (a l’interior de la tanca metàl·lica), al qual s’accedeix pel sender. Des de l’aparcament del Mes de la Cova al punt de trobada amb el guia hi ha una distància de 600 metres (10 minuts). Es prega acudir amb l’antelació suficient per a poder fer la visita de manera adequada.

Aquesta és una oportunitat d’aprendre i delectar-se amb el nostre patrimoni històric, que a més a més forma part de la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO i que, any rere any, rep a un important contingent de visitants, tan escolars, turistes o investigadors que arriben a superar les 2.000 visites anuals. Per això, aquest és un enclavament molt rellevant de patrimoni cultural i turístic.

La Sarga va ser inclòs en 1998 en la llista de Patrimoni Mundial per la UNESCO dins de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la península Ibèrica. A més, els abrics i el seu entorn de protecció estan declarats Bé d’Interés Cultural. És un jaciment d’art rupestre postpaleolític que es troba dins del terme municipal d’Alcoi. La tutela i gestió del jaciment estan a càrrec del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó. En els seus abrics estan representats tres dels horitzons artístics prehistòrics de la façana oriental de la península Ibèrica: Macroesquemàtic, Llevantí i Esquemàtic.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *