foradia cdturisme

Xàtiva dedica aquest cap de setmana a la Fira de l’All Tendre

Serà tota una setmana gastronòmica amb menús especials, visites per als escolars i un cap de setmana carregat d'activitats culinàries i musicals

Xàtiva torna a celebrar FirAll, la Fira de l’All Tendre. Els dies grans tindran lloc en el cap de setmana del 17 al 19 de febrer, però, durant tota la setmana s’estan duent a terme activitats, com les visites als escolars.

L’alcalde de la localitat, Roger Cerdà, ha comentat que: “En 2022 vam reprendre el FirAll i aquest any, per fi, tornem a la normalitat. Per això, hem posat en marxa diferents activitats per continuar mostrant el màxim suport de la nostra ciutat als productors d’alls tendres, i també, per explicar a la gent més jove en què consisteix el conreu de l’all tendre a Xàtiva, potenciant un dels nostres cultius més autòctons i tradicionals”. Cerdà ha donat les gràcies a les associacions empresarials, a la Gent del Mercat, i als patrocinadors dels restaurants que prepararan menús especials, així com a Pep Gimeno Botifarra i l’autor del cartell d’aquesta edició, Alfredo Pardo.

Per la seua part, el regidor d’Agricultura, Ricardo Martínez, ha destacat que: “seguim l’esquema dels anteriors FirAlls, però tractant de millorar la qualitat en tots els aspectes”.

Durant la jornada del dissabte 18 de febrer es concentraran la majoria de les activitats, com un esmorzar, una visita guiada a un camp d’alls tendres a càrrec de Pep Gimeno Botifarra, concurs de truita d’alls, actuacions per als més menuts, o el concurs de lligar alls tendres. A més a més, també estarà la Fira comercial i d’Artesania. Per al diumenge, es farà una calçotada popular, i una nova actuació, i visita guiada.

En aquesta setmana, a més, els xiquets i xiquetes han pogut gaudir d’aquestes excursions de la mà del Botifarra.

Finalment, 12 establiments de la localitat han preparat una setmana gastronòmica, i des del dia 15 al 19 de febrer es podrà degustar plats amb l’all com a protagonista, amb preus des dels 15 euros fins als 35.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *