foradia mediambient

Les biblioteques d’Oliva signen un conveni amb Creu Roja per fomentar la lectura i l’alfabetització digital

El conveni inclou la creació d'un club de lectura fàcil per a persones migrants amb dificultats en l'idioma i actuacions per incentivar l'alfabetització digital d'aquest col·lectiu

El Departament de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva ha signat un conveni amb Creu Roja per dur a terme una col·laboració que té com a objectiu apropar la lectura i el Servei de Biblioteques als usuaris i usuàries del Pla de Formació de Creu Roja. Una de les accions que es duran a terme serà la creació d’un club de lectura fàcil, per al qual, el Servei de Biblioteques han adquirit diversos lots de llibres que es llegiran en la mateixa sessió amb el suport del personal bibliotecari i d’una persona voluntària de Creu Roja. En aquesta sessió tindran un acompanyament personalitzat que s’adaptarà la dificultat de la lectura als membres i després es comentarà de forma conjunta. A més, també s’ha fet una donació de llibres a l’entitat.

Un altre dels propòsits és potenciar l’alfabetització digital dels usuaris del programa de formació en castellà, posant al seu abast l’aula d’ordinadors de la biblioteca i amb el suport d’una coordinadora de Biblioteques i altra de Creu Roja.

La finalitat d’aquest conveni, segons ha assegurat el regidor de Biblioteques, Julio Llorca, “és oferir un espai alternatiu, com ara la Biblioteca, que millore l’experiència educativa de les usuàries que participen en la formació interna de Creu Roja Oliva, amb l’acompanyament de personal tècnic i voluntari i amb recursos proporcionats des de l’Ajuntament d’Oliva”.

Per la seua part, la representant de Creu Roja Oliva, Maria Dolores Roselló, ha assenyalat que: “Part del treball que desenvolupem a Creu Roja Oliva és la integració social dels usuaris i, amb aquest Pla de Formació, brindem l’oportunitat d’aprendre el nostre idioma, de relacionar-se, millorar les seues habilitats, etc. Comptem amb un bon grup, amb voluntat d’aprendre i conéixer més la nostra cultura i des de Creu Roja treballem molt a gust amb totes aquestes persones”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *