foradia subscriutegrat

Bocairent continu amb treballs per a la prevenció d’incendis

Concretament, la brigada forestal municipal ha actuat en tres punts estratègics de la Serra de Mariola

Una de les prioritats de l’Ajuntament de Bocairent és la prevenció dels incendis, ja que la localitat compta amb una gran quantitat de terreny forestal i la majoria del parc natural de la Serra de Mariola al seu terme. Així que, des del consistori, amb la col·laboració d’ACIF Mariola Verda, han dut a terme diferents actuacions per a aconseguir minimitzar els riscos d’acord amb els documents de planificació, com ara el Pla Local de Prevenció d’Incendis Forestals.

Un dels instruments més significatius és la brigada forestal municipal que cada any es crea gràcies a la sol·licitud per part del consistori del programa d’ocupació EMERGE de la Generalitat. Un programa que, per a l’anualitat 2022-2023, va concedir una subvenció de 67.122 euros, que va permetre la contractació d’1 capatàs, i de 4 peons.

Els treballs van començar al mes d’octubre, i continuaran fins al dia 30 d’abril. Les actuacions han consistit en generar o mantenir faixes de seguretat als laterals de les vies de tres punts estratègics de la Serra de Mariola, com són la zona del mas del Pou, la dels Teulars, i la del camó de Guilella a la font Freda.

L’alcalde de Bocairent, Xavi Molina; el regidor de Medi Ambient, Sergio Gandía, i el president d’ACIF Mariola Verda, Vicent Doménech, van visitar els llocs d’actuació amb el capatàs, Sergio Crespo. Allí Gandia va valorar que: “És importantíssima la tasca de la brigada forestal, i, certament, la fan molt bé”, i ha afegit que: “Un bon treball de prevenció sumat a la capacitat de resposta immediata que ofereix ACIF Mariola Verda ens permet reduir les conseqüències que poguera produir una hipotètica emergència forestal”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *