foradia elgrat

Les entitats alcoianes es bolquen en la celebració del Dia de la Dona

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Alcoi, Aranza de Gracia, ha estat explicant tota la programació que es durà a terme al mes de març, i ha indicat perquè continua sent tan important la lluita feminista

El dia 8 de març se celebra en tot el món el Dia Internacional de la Dona, i en la ciutat d’Alcoi volen commemorar la igualtat a través d’una agenda d’activitats que ha organitzat la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives amb la col·laboració de moltes entitats, associacions i organismes de la ciutat. Aranza de Gracia, regidora d’aquesta àrea ha mostrat la seua satisfacció per la implicació de tanta gent amb el feminisme: “Estic molt contenta perquè nosaltres programem coses, i enguany no ha fet falta preguntar a cap entitat, sinó que ells s’han oferit a fer activitats. La gent va fent coses, i jo crec que és molt bona eixa implicació per totes les parts”.

Com ja hem dit la idea d’enguany de la Regidoria era unificar totes les activitats en una única programació: “Vam voler crear una agenda única perquè el ciutadà puga consultar tot el que va a fer-se, però sobretot, per a poder col·laborar tots i no contraposar-nos i ocupar uns dies damunt d’altres”, informa la regidora.

Són moltes les activitats que es podran fer durant tot el mes. Exposicions, tallers, clubs de lectura, cinema, concerts o conferències són sols algunes de les propostes que la ciutadania podrà triar. També hi haurà activitats esportives, com la marxa nocturna pels voltants de la ciutat que es farà el dia 10 de març, organitzada pel Centre d’Esports, o l’espectacle ‘Hijas de… Eva, Lilith y Pandora. Los males de la humanidad’ que ha creat la ballarina Ana Calvo, i en el qual col·laboraran diferents ballets de la ciutat.

Però, sens dubte, el dia gran d’aquest mes serà el dia 8. Al matí, la plaça d’Espanya acollirà la concentració educativa. Els col·legis realitzaran una sèrie de balls a partir de les 11 amb cançons reivindicatives, i seguidament, a les 12, un representant de cada centre que participa en aquesta festa, llegirà el manifest. A la vesprada serà el moment que tota la ciutadania puga reunir-se als carrers per a reivindicar la igualtat. A les 18:30h començarà la manifestació que començarà des del parc de Cervantes, i que anirà fins a la plaça Espanya, passant per País Valencià i Sant Llorenç. Una vegada finalitze la marxa en “la bandeja”, el Col·lectiu 8 de Març llegirà el manifest, i a més a més, els assistents podran gaudir de la performance feta a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre, i d’una sessió d’Alesa Dj.

Encara que ja s’han aconseguit en molts àmbits una certa igualtat, la lluita ha de continuar, i com bé reflexiona de Gracia: “La lluita feminista ha sigut una lluita que durant molts anys l’han protagonitzat dones molt valentes. Han hagut de defensar-se davant situacions que no podem imaginar-se. Van patir coses en les seues vides molt importants, i per a nosaltres ja és una lluita més còmoda, perquè podem anar al banc soles, podem fer feina, votem… Però tot açò en generacions anteriors s’ha hagut de lluitar. I així i tot, encara que nosaltres tinguem una igualtat més fàcil, encara hi ha coses per les quals lluitar”, i continua afegint que: “A vegades pareix que, molta gent jove no siga conscient del que s’ha fet. Poden ser lluïres, estudiar el que desitgen, i ara, que venen festes, poden eixir a una filà com a membre de ple dret. En la meua època no vaig poder ser membre perquè no estava ni vist ni considerat. I totes eixes lluites són les que no hem d’oblidar. Hem de donar les gràcies a totes eixes lluitadores que hi ha hagut, i sentir-nos afortunades, encara que hi ha moltes coses que ens trobem que s’han de canviar”.

Per a Aranza de Gracia, un altre dels punts imprescindibles per a aconseguir-ho està en la mà dels homes: “Perquè les dones puguem tindre una igualtat real, molts homes han de fer un pas enrere, i posar-se al nostre costat”.

Font: Belén Rivas./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *