foradia elgrat

El ‘Botifarra’, Pau Vallvé, Pi de la Serra, Judit Neddermann, i molts més actuaran al Festival MiL

El Festival Música i Lletra Xàtiva cançó d'autor 2023 començarà el dia 21 d'abril i durarà fins a l'11 de juny. Des de l'Ajuntament de la localitat ja s'han presentat tots els concerts que es podran gaudir durant aquests mesos

Pep Gimeno ‘Botifarra’, Pau Vallvé, La Maria, Quico Pi de la Serra, Clara Andrés, Judit Nedderman, Maria Hein i Andreu Valor, són els noms de la setena edició del Festival Música i Lletra, Xàtiva cançó d’autor 2023, que començarà el dia 21 d’abril i finalitzarà el dia 11 de juny. El cartell que s’ha preparat per a aquesta edició uneix el cantaor i el cantautor amb el fil roig que explica els orígens del gènere de la paraula cantada. El festival tindrà una barreja entre la música d’arrel i les noves sonoritats més minimalistes, així com per a veus referents i figures emergents.

La majoria de concerts que se celebraran seran dobles per a convidar al públic a gaudir amb els artistes que ja coneix i a enamorar-se dels nous.

Aquest festival està organitzat per l’Ajuntament de Xàtiva, i per Cultura de la Generalitat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura. La direcció artística està a càrrec de Feliu Ventura.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana a l’Institut Valencià de Cultura, ha comentat que: “Un any més, Xàtiva acollirà el bo i millor de la cançó d’autor actual, amb una mirada transversal i intergeneracional, perquè el festival de Música i Lletra és una boníssima mostra dels resultats positius que pot donar la col·laboració entre institucions, una cita ja totalment consolidada i la gran referència de la cançó d’autor al territori valencià”.

Per la seua part, Roger Cerdà, alcalde de la localitat, ha afegit que: “Torna Música i Lletra i afronta el repte d’una setena edició omplint de cançons d’autor els diferents espais de la nostra ciutat, després del magnífic resultat de l’any passat. Tres espais emblemàtics de Xàtiva acolliran els concerts, que arriben amb un magnífic cartell d’abril a juny, i és una aposta decidida per part de les institucions públiques valencianes per seguir potenciant la cançó d’autor i també l’aparició de nous artistes, amb el MiL Descobreix. El festival és a més una oportunitat boníssima per descobrir la ciutat de Xàtiva. Estem segurs que serà una gran edició i ja en tenim moltes ganes”.

Pel que fa al cartell de l’edició, Helga Ambak, s’ha encarregat de donar vida a una imatge que vol, per una banda, reivindicar la defensa dels espais naturals davant la crisi climàtica, i per l’altra, explicar la cultura com un instrument per a difondre i impulsar la cura i la protecció de la nostra terra. El festival manté la paritat als escenaris sense renunciar a la qualitat, demostrant que és possible a més de necessari, i repetirà les noves localitzacions estrenades l’any passat. Hi haurà concerts al Gran Teatre de Xàtiva, així com al claustre de Sant Domènec i al Palasiet. L’edició també manté els preus populars, amb entrades anticipades a 10€, i 1€ per als menors de 12 anys acompanyats, i com ja és marca de la casa vol ser plataforma de llançament de nous talents. El MiL Descobreix: VI certamen de Joves Cantautores/rs repartirà 2.700 euros en premis per a autors no editats. Algunes de les veus emergents que han guanyat el MiL Descobreix en edicions anteriors són Laura Esparza, Xiomara Abello, Pilar McCarthy, Primaël Montgauzí o Lia Sampai. Les bases ja estan publicades a la web del Gran Teatre i s’accepten candidatures. L’entrega dels premis se celebrarà prèviament al concert d’Andreu Valor.

Les entrades estaran a la venda a la web del Gran Teatre de Xàtiva, a partir de divendres 10 de març, a les 12h del migdia.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *