foradia subscriutegrat

Finalitzada la reurbanització a la plaça de Benissaidó

Les obres han acabat, però, encara falta instal·lar les noves lluminàries. Fer aquestes actuacions va nàixer a proposta d'un procés participatiu, que ha anat desenvolupant-se i modificant-se durant els últims dos anys

Les obres de reurbanització de la plaça de Benissaido, al barri de la Zona Nord, adjudicades per un import de 224.673 euros, ja han finalitzat. L’empresa va presentar una oferta en la qual es van rebaixar 20.000 euros, i també va incorporar dos millores, com el subministrament i col·locació de 18 braços en façana amb la senyera d’Alcoi, i les seues corresponents lluminàries, així com el subministrament i col·locació de 2 columnes i les seues corresponents lluminàries. Aquesta és l’únic treball que falta per finalitzar. A més a més, també es va incloure un termini de garantia de 3 anys addicionals al període d’1 any establit.

Aquesta actuació tenia com a objectiu renovar un espai urbà deteriorat i que, a efectes pràctics, no era satisfactori ni per al trànsit vehicular ni de vianants. El projecte va nàixer d’un procés participatiu, i durant dos anys ha anat desenvolupant-se i modificant-se, i ha comptat amb les aportacions dels veïns.

Gràcies a aquests treballs s’ha dotat a aquest espai de 49 places d’aparcament per a vehicles lleugers, incloses dues places de mobilitat reduïda, ha creat una zona per als vianants i una altra per al gaudi i la convivència del veïnat, amb la creació d’una illeta central. La intervenció ha inclòs l’ampliació i millora de la xarxa de clavegueram i drenatge, i la renovació de les voreres i calçades.

Les persones que viuen en la zona podran comunicar a l’Ajuntament si hi ha alguna per modificar o arreglar en aquests nous espai, segons s’ha acordat amb el govern local.

Teresa Sanjuan, regidora de Democràcia Participativa, ha assenyalat que: “El veïnat s’ha implicat molt en un procés participatiu en el qual durant aquests anys han anat realitzant les seues aportacions fins a arribar el projecte definitiu i seguirà implicat en aquesta actuació tan demandada per ells, ja que acordem que ens informarien de qualsevol necessitat que sorgira”.

Per la seua part, Jordi Martínez, vicealcalde de la ciutat, i regidor d’Obres i Serveis, ha indicat que: “Aquesta reurbanització tan demandada adapta la zona a les actuals exigències normatives en matèria d’accessibilitat amb la plaça amb un caràcter renovat i més tranquil. A més a més, millora l’estètica i regula l’estacionament dels vehicles”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *