foradia pressupostparticipatiualcoi

Les joventuts de Compromís reivindiquen la lluita feminista amb motiu del 8M

En un acte a la Plaça de Dins d’Alcoi, la formació va conversar amb la banyeruda MJ Calabuig, candidata de Compromís a les Corts Valencianes, sobre polítiques a favor de la igualtat

Amb motiu de la celebració del 8 de març, Dia de la Dona, les joventuts de Compromís a la comarca van celebrar divendres 3 de març, un acte per reivindicar aquesta data i les polítiques a favor de la igualtat. L’acte va comptar amb la participació de MJ Calabuig, número 3 a la llista de Compromís a les Corts Valencianes després de ser escollida a les primàries de la formació, en les quals van participar més de 23.000 persones.

Els assistents a l’acte van poder conversar amb la candidata jove sobre les seues propostes per construir una societat més igualitària, i també van poder compartir experències sobre com el masclisme els afecta en les seues vides. Un dels punts més destacats a la conversa va ser l’important paper de les dones joves, i en paraules de Calabuig: “estem més unides que mai front al masclisme perquè volem viure lliurement les nostres vides”.

A més, la candidata va reivindicar les polítiques amb perspectiva de gènere que s’estan impulsant des de la Conselleria d’Igualtat, dirigida per Compromís, i va afirmar que aspira a ser diputada “per a seguir consolidant aquestes polítiques que estan convertint al País Valencià en un referent”. 

Durant la conversa, algunes assistents a l’acte, com Júlia Company, Directora General de l’IVACE, o l’ex-regidora Anna Climent, van destacar la importància que les noves generacions tinguen referents femenins i la necessitat de visibilitzar totes les formes de masclisme. També, la regidora de Compromís a Alcoi Elisa Guillem, va defensar que les polítiques feministes han d’arribar als municipis de la comarca, i va destacar que “cal que, igual que fem des de la Generalitat, als nostres ajuntaments puguem governar per consolidar les mesures autonòmiques”.

Calabuig va tancar l’acte convidant als assistents a participar de les diferents manifestacions del proper dimecres 8 de març, perquè com va defensar: “eixim als carrers per demostrar que el moviment feminista està ben viu i seguirà lluitant per la igualtat real”.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *