foradia mediambient

Caixa Ontinyent dedicarà 1,5 milions d’euros a obres socials

L'objectiu de l'entitat financera és conscienciar en sostenibilitat, col·laborar amb col·lectius vulnerables i intensificar l'educació financera

Caixa Ontinyent ha anunciat que enguany destinarà 1,5 milions d’euros a obres socials, una actuació que té com a objectiu mantenir les línies desenvolupades fins al moment, i, a més, impulsar l’activitat que promou la Fundació Caixa Ontinyent.

Els projectes que tindran especial protagonisme en aquest 2023 seran el programa d’educació financera, amb el qual es desenvolupen accions educatives i formatives de manera presencial i en línia; també es potenciarà l’activitat al Centre Cultural Caixa Ontinyent, un espai obert a activitats i col·lectius diversos; i a més a més, es posarà en marxa el Centre de Majors Actius d’Ontinyent, un lloc de convivència per a la tercera edat en les instal·lacions de l’anterior Club de Jubilats.

Segons afirmen des de Caixa Ontinyent, un dels eixos principals en la seua actuació per a enguany serà conscienciar en sostenibilitat i la col·laboració amb col·lectius. Per això es continuarà duent a terme la Política de Responsabilitat Social Corporativa, de la qual està previst editar la primera memòria.

Aquesta política està orientada al desenvolupament d’accions de gestió ambiental en el si de l’entitat, i a implantar el concepte de finances sostenibles en la seua activitat de finançament a tercers.

Pel que fa a la seua col·laboració amb col·lectiu, se centrarà en aquells en situació de vulnerabilitat i en perill d’exclusió social i financera, amb especial èmfasi en la infància, per això es fomentaran les activitats educatives i d’incorporació al món laboral, així com les que fomenten la pràctica esportiva.

Ara mateix Caixa Ontinyent és l’única entitat financera del País Valencià, i l’única amb seu a les comarques centrals valencianes, i, per això és l’única que reverteix els seus beneficis a la societat a través d’obres socials, equivalent a la part que altres entitats destinarien a retribuir als seus propietaris. Amb aquesta tasca es permet millorar la qualitat de vida de les persones, i també, contribuir en la vertebració de la seua zona i mantenir la qualitat de vida en les poblacions.

Als últims 20 anys, s’han destinat 24 milions d’euros a obres socials, i és que, l’obra social de l’entitat ara mateix disposa de 24 centres en funcionament en 11 localitats, amb 274 llocs de treball directe, i en 2022 ha desenvolupat 244 activitats i ha col·laborat amb 173 col·lectius, beneficiant en total a 189.000 persones.

Font: Redacció./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *