foradia subscriutegrat

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica dedica el mes de març a les dones

Des de l'entitat continuen organitzant activitats amb motiu del 8 de març, comptant també amb la col·laboració del Col·lectiu 8 de Març

El Fòrum per la Memòria Històrica i Democràtica de Cocentaina, juntament amb el Col·lectiu 8 de Març, han dut a terme una activitat amb motiu del Dia Internacional de la Dona Treballadora. Ha sigut la projecció del documental ‘Nadons Robats Morir Tranquil·la’, al Centre Social. Allí va participar Paco Alarcon, secretari i portaveu de l’Associació AVA d’Alacant. Lola Pérez, Eva Cortés i Raquel Vicedo, van ser testimonis al documental, i van contar la seua experiència com a víctimes de nadons robats.

Des del Fòrum han volgut donar les gràcies especialment al Col·lectiu 8 de Març per la seua col·laboració, i a la societat de les comarques de l’Alcoià i El Comtat per recolzar aquests actes, concretament en aquests relacionats en la lluita de les dones que tant de temps han estat silenciades: “Els actes del Fòrum sempre volen reivindicar la Història Democràtica i traure a la llum els èxits de la II República, i en aquest acte, els drets de les Dones Treballadores”.

Com bé expliquen, aquesta va ser “una de les tragèdies més cruels des de final de la Guerra Civil ocasionada pel cop militar del dictador Franco i que les ideals feixistes i destacats psiquiatres, com Vallejo Nagera aplicaven, per extirpar els gens rojos, aquests robatoris que van continuar fins a finals del segle XX, a plena democràcia espanyola”.

En els testimonis que es poden conéixer al documental s’expliquen les pràctiques que s’utilitzaven, i com els deien a les mares que el seu fill estava malalt i mort, i que s’havia d’enterrar en el moment, en fosses comunes, i cementeris lluny de casa. Per posar un poc de llum en aquestes històries, s’explica com Raquel Vicedo va poder conéixer a la seua família biològica.

L’endemà de fer aquesta activitat, Paco Alarcon i Lola Pérez, van estar explicant a l’alumnat de l’IES Andreu Sempere d’Alcoi aquest documental.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *