foradia subscriutegrat

Queden prohibides les cremes agrícoles

La Conselleria d'Agricultura ha pres aquesta decisió, i a més, ha aclarit que no es podran dur a terme ni les que ja estaven autoritzades fins a una nova resolució

Des de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, han publicat al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, una resolució en la qual es prohibeix la crema de marges de cultiu o d’eliminació de residus agrícoles i forestals mitjançant l’ús de foc. Aquesta mesura no té data límit, és a dir, que canviarà amb una nova resolució.

Aquesta, precisament, modifica la que es va fer el passat 10 de febrer de 2023, en la qual es van aprovar les instruccions per a l’ús del foc en l’eliminació de residus agrícoles i forestals, i amplia el període en el qual no es podrà autoritzar, en els terrenys forestals, en els limítrofs o amb una proximitat menor de 500 metres d’aquells, la crema de marges de cultiu o de residus agrícoles o forestals, que s’iniciarà a partir de hui i es prolongarà fins a una nova resolució. A més a més, també s’han suspés totes les accions o activitats recollides en els plans locals de cremes o en autoritzacions nominatives que contradiguen el que s’estableix en aquesta resolució, excepte aquelles contemplades en els plans locals de crema amb regulació especial per al període comprés entre l’1 de juliol i el 30 de setembre, que es podran realitzar en el període de restricció indicat dels mesos de juny i octubre, sempre que s’ajusten als requisits establits per la citada regulació especial.

El Departament de Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alcoi ja va posar en marxa un servei de cessió d’ús, mitjançant el pagament d’una taxa, d’una biotrituradora per al triturat de restes vegetals per períodes setmanals (de dimarts a dilluns següent), que pot fer ús la ciutadania. Per a poder utilitzar-ho s’ha de reservar la data en l’aplicació per demanar cita (Departament: Medi Ambient, Gestió: Trituradora). Després des del departament es remetrà per correu electrònic l’imprés per a efectuar el pagament de la taxa corresponent. Una vegada fet el pagament s’haurà de presentar la sol·licitud a través del Registre General o de la Seu Electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi adjuntant la instància, el justificant de pagament de la taxa, i la còpia del DNI, en el cas de realitzar el tràmit de manera presencial. El preu és de 106,59 euros per cada cessió setmanal. A més a més, s’ha d’indicar que el diàmetre màxim de les branques és de 45 mm i que per al transport de la màquina es necessita una furgoneta, remolc o vehicle gran.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *