foradia subscriutegrat

Les tropes cristianes fan una entrada triomfal a Alcoi

Les filaes Creuats, Muntanyesos, Gusmans, Contrabandistes i Alcodians han sigut les màximes protagonistes d'aquest matí del Dia de l'Entrada a Alcoi

Es nota que Alcoi està vivint un Dia d’Entrada en dissabte, ja que als carrers del Centre de la ciutat no cap ni una agulla. Tot el món ha estat expectant gaudint d’aquest matí en el qual les tropes cristianes han portat una entrada plena d’espectacle, i carregada de filaes amb càrrecs. La Filà Creuats ha sigut l’encarregada de començar amb la seua capitania, encapçalada per Jesús Mullor, que ha volgut mostrar al poble d’Alcoi com van ser les primeres croades en Terra Santa. La posada en escena ha estat ideada pels germans Piñero, que no han defraudat, i com s’ha pogut veure, tant el Capità com les seues favorites han mostrat uns dissenys molt originals i innovadors. Malauradament, Mullor ha protagonitzat l’anècdota del matí quan ha caigut a la seua carrossa durant l’entrega de claus. Els Creuats han tancat la seua desfilada amb una esquadra especial que han pensat per a l’ocasió Víctor Ferrer i Santiago Carbonell, i en la qual es representaven a la perfecció els colors de la filà.

Seguidament, i després del seu any de capitania, la Filà Muntanyesos ha portat la seua esquadra especial d’aniversari dissenyada per Francisco Zaragoza i Francisco Vicens amb un disseny especial molt muntanyés.

A continuació han estat desfilant la resta de filaes cristianes amb normalitat fins que ha arribat l’equador d’aquest matí, amb la seua esquadra especial, de la mà de la Filà Gusmans. César Vilaplana ha sigut el creador d’aquesta esquadra en la qual s’han pogut veure a uns monjos guerrers amb els colors marrons i grisos com a protagonistes.

El següent moment especial d’aquesta entrada ha sigut l’aparició del Sant Jordiet, Nicolás Sánchez, festeret de la Filà Andalusos. El representant del patró d’Alcoi ha estat acompanyat en aquesta entrada pels seus, encara que el seu protagonisme arribarà durant el Dia de Sant Jordi.

Finalment, per a tancar aquest matí ple de música, alegria i emoció, ha sigut la Filà Alcodians l’encarregada de preparar una alferesia que ha volgut fet homenatge a Ròger de Llúria, i que ha tingut a la música com a element destacat. Pel que fa a l’esquadra especial d’aquesta filà, Juan Climent s’ha encarregat de fer aquest disseny amb colors verds aigua i molt guerrera.

Ja hem pogut gaudir de la primera part del Dia de l’Entrada, però, encara queda veure amb què ens sorprendran les filaes del bàndol moro.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *