foradia subscriutegrat

Màgia, color i elegància en la desfilada del bàndol de la mitja lluna

Ligeros, Judios, i Mudèjars han sigut les filaes encarregades de portar els moments més esperats d'aquesta vesprada del 22 d'abril

La Filà Ligeros ha sigut l’encarregada d’obrir aquesta vesprada de 22 d’abril en Alcoi. La capitania, encapçalada per Salvador Micó, ha fet que el públic no poguera deixar de mirar tot el que estava desfilant pel carrer. Micó ha representat a un Al-Azraq poderós amb tocs que ens feien recordar la identitat de la seua filà. Per tancar el càrrec, una sorprenent esquadra especial en la qual s’ha representat a la figura dels Gal Meshedi, uns guerrers sumeris que han portat als carrers d’Alcoi a través del disseny de Santiago Carbonell i Víctor Ferrer, on ha predominat el daurat i el color negre i granat característic de la filà. A més a més, la Filà Ligeros també ha volgut fer història en aquest any de càrrec presentant la primera esquadra amb cap batedor dona. Una esquadra que han gaudit tant públic com festeres.

Després d’aquest primer plat fort de la vesprada, les filaes han anat mostrant les seues esquadres de blancs i roponaes, fins a arribar a l’equador amb l’esquadra d’en mig, que enguany ha recaigut en la Filà Judios. Aquesta formació ha presentat un disseny de Camilo Pérez Monllor, en blanca i negres, africans, com és habitual a la filà Judios.

La pluja ha estat amenaçant durant tota la vesprada, però públic i festers han resistit i han fet front a eixes gotes d’aigua que encara que siguen necessàries, hui no volíem veure.

La vesprada ha continuat fins a arribar al punt final que ha acabat d’arredonir aquest dia carregat d’espectacle. La Filà Mudèjars, de la mà d’Alfonso Caerols, ha presentat una alferesia inspirada en Granada i en les diferents cultures que convivien durant aquests temps. Caerols ha rebut tota l’estima del poble d’Alcoi que ha estat esperant fins a arribada a la nit a les seues cadires i balcons per a acompanyar-lo en aquest dia tan especial. No es pot negar, Alfonso ha rebut l’estima de tot el poble d’Alcoi, s’ha vist l’emoció per cada racó per on ha desfilat l’entrada i ell ha transmés la seua emoció a tot el públic. Els últims minuts d’aquesta entrada mora, i del Dia de l’Entrada en general, ha estat protagonitzat per l’esquadra especial de l’Alferes, que ha baixat al ritme de la marxa ‘A la mar’ de Saül Gómez Soler, i amb un disseny de Juan Climent.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *