foradia cdturisme

El Centre Ovidi Montllor posa damunt de la taula l’Emergència Lingüística amb una xarrada

Serà el dia 3 de maig i allí estarà present Xavier Serra, escriptor i Doctor en Filosofia. Màrius Ivorra, regidor de Compromís a l'Ajuntament d'Alcoi s'encarregarà de presentar la conferència

El Centre Ovidi Montllor ha anunciat que el pròxim 3 de maig celebrarà la xarrada sobre Emergència Lingüística, organitzada per la Plataforma per la Llengua, i que estarà oferida per Xavier Serra, escriptor i Doctor en Filosofia. El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Màrius Ivorra, presentarà l’acte.

En la xarrada es parlarà sobre com ha hagut una baixada generalitzada dels usos del Valencià en tots els contextos i a tots els indrets del País Valencià tal com s’ha assenyalat en els estudis i enquestes realitzades per les institucions als últims anys.

A més a més, també es tractaran algunes situacions en altres àmbits lingüístics diferents com el còrnic, la llengua pròpia de Cornualla; o l’hebreu a Israel, que s’han recuperat com a idiomes contemporanis.

L’últim punt d’aquesta xarrada anirà sobre l’actitud de la ciutadania i la seua importància per a revertir la tendència a la reducció de l’ús de la llengua pròpia. Algunes d’aquestes actituds poden ser parlar en valencià (siga quina siga la llengua de l’interlocutor), triar productes i serveis en valencià, presentar reclamacions i queixes, o defensar el dret de viure en valencià, entre molts altres.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *