foradia subscriutegrat

Maria Montelegrino viu intensament el seu any com Angelet

L'Angelet és un dels personatges més importants de les festes de Moros i Cristians de Muro, i enguany Maria Montelegrino ha sigut l'encarregada de declamar el text durant l'acte de La Publicà. A banda, la podrem tornar a veure representant aquest càrrec durant els dies grans de la festa

Les festes de Moros i Cristians de Muro tenen un personatge que els diferencia de la resta de festes d’altres localitats. Es tracta de la figura de l’Angelet, que té el paper de publicar que ja arriben les festes de la Mare de Déu.

A través d’un concurs, es tria al o la representant d’aquest càrrec. Els xiquets i xiquetes s’aprenen el vers i el declamen, i un jurat s’encarrega d’elegir quin és el que millor interpreta el text. Enguany l’elegida ha sigut Maria Montelegrino, una xiqueta de 8 anys, alumna del col·legi Bracal, que ha demostrat la seua professionalitat a l’hora d’interpretar a aquest important personatge de la festa murera.

El dia de La Publicà, Maria va recitar el vers unes quantes vegades, i en totes elles va mostrar-se tranquil·la i segura. Va gesticular tal com demana el text i va fer les pauses necessàries. Tant la seua mare, com la seua àvia, asseguren que quasi no ha necessitat assajar i, que des del primer moment va tindre molt clar tot el vers.

La pròxima volta que l’Angelet apareixerà a les festes serà el Dia de la Vespra que anunciarà que ja comencen les festes. A més a més, durant l’entrada cristiana la podrem veure a una carrossa acompanyada per les seues amigues de patinatge, un moment que li fa especial il·lusió a la xiqueta.

Tota la seua família està gaudint moltíssim de cada moment d’aquest any de càrrec i asseguren que La Publicà d’aquest 2023 serà un dels moments més especials i inoblidable de les seues vides.

Font: Redacció./


animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *