foradia subscriutegrat

El Col·lectiu 8 de Març commemora el Dia de la Nakba

Aquesta entitat feminista alcoiana ha volgut estar de costat de les dones palestines i visibilitzar la seua lluita

El dia 15 de maig de 1948 es va produir a Palestina el que es coneix com a Dia de la Nakba (catàstrofe). Abans d’aquest dia Palestina era una nació sobirana, però administrada pel mandat britànic. Els britànics van traçar plans per a traure a les seues tropes del país, cosa que va provocar l’establiment de l’estat d’Israel el 14 de maig de 1948 sobre les terres palestines. Les milícies sionistes van destruir 530 pobles, assassinar a 15.000 civils i van expulsar almenys a 800.000 Palestins, ocupant el 78% del territori palestí. La resta es va dividir en el que ara es coneix com a Cisjordània ocupada, i l’assetjada Franja de Gaza.

Per tal de recordar aquest fet, i donar importància del paper de les dones en aquests moments, el Col·lectiu 8 de Març ha organitzat una activitat per tal de commemorar aquest dia, amb la projecció del documental ‘Hijas de la Nakba’, que es podrà veure el dilluns 15 de maig a les 19:30h a la seu del Club d’Amigues i Amics de la Unesco d’Alcoi.

Segons han explicat des del col·lectiu “El motiu de passar aquest documental en un dia tan important per al poble palestí, és visibilitzar el que fa, i diuen dones que lluiten per la pau del seu poble, la seua terra palestina”. A la cinta es podrà veure el dia a dia d’aquestes dones i com viuen davant la colonització d’Israel, i d’un sistema patriarcal que s’endureix a una mirada occidental.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *