foradia cdturisme

Javier Rodríguez representarà a un Capità Moro molt festiu

La vesprada del diumenge 14 de maig les tropes de la mitja lluna desfilaran pels carrers de Muro d'Alcoi amb la Filà Tariks ostentant la capitania d'aquest 2023

Javier Rodríguez serà enguany l’encarregat de representar al Capità Moro acompanyat per la seua filà, els Tariks. Com bé explica, el seu vincle amb la festa ve de família, ja que el seu avi va ser l’encarregat de fundar la filà, i el seu pare va ostentar el seu mateix càrrec l’any 1997, i per això li feia especial il·lusió que la nissaga familiar continuara fent història als Tariks. A causa de la pandèmia, aquest càrrec serà especialment emotiu per a Rodríguez, que dedicarà la capitania a sa mare: “Ma mare era més tarika que jo, i va faltar l’any passat. Ha sigut molt complicat…”.

Així i tot, aquest fester de bressol gaudirà de cada instant d’aquestes festes: “Esperem que el temps isca bé, perquè el muntatge que hem fet està molt xulo. Almenys, nosaltres l’hem preparat amb moltíssima il·lusió”. El seu seguici portarà a Muro com les tropes musulmanes van arribar a la península, però a més a més, també tindrà una part festiva: “No veurem lluites. Ells van estar 800 anys ací, i supose que algun dia van estar també de festa. També volem mostrar totes les coses que ens van aportar, com el regadiu, les oliveres, dàtils, o les palmeres”. Aquest capità anirà vestit amb un disseny de Xavi Montava, un exmembre de la filà. Montava també s’ha encarregat de crear els vestits de les favorites, cavallers, i de les dos esquadres que desfilaran en l’entrada dels Tariks.

A banda del Dia de l’Entrada, la resta dels dies de festes també seran especials per a Javier Rodríguez, ja que durant els altres actes estarà acompanyat pels seus: “En la Diana formarà el meu cunyat, la favorita és la meua germana i dos nebodes meues. També estaran les meues cosines i cosins. I l’acte de l’Ambaixada en la farà Rafa Reig, conegut com ‘Cabesa’, que és de la Filà Mare de Déu, que és una filà amb la qual tinc molta relació, i vaig decidir que fora ell l’Ambaixador. També participaran en l’entrada membres de la Mare de Déu com a guàrdia”. La participació de tanta gent ha fet que la capitania dels Tariks siga multitudinària: “Entre músics, ballets, boato, gent de la filà, serem unes 900 persones sols en la Filà Tariks. Festers del bàndol cristià i en general els murers i mureres eixiran. Ens han ajudat molt per fer més gran aquesta entrada”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *