foradia subscriutegrat

Marcos Cascant portarà els diferents estils de contrabandistes amb la seua capitania

El dissenyador Roberto Pérez s'ha encarregat de fer els vestits que lluiran en la vesprada del 13 de maig el Capità i tota la seua família

Enguany, la vesprada del dissabte 13 de maig els murers i mureres tindran una cita amb la seua entrada cristiana. Un dels moments més esperats d’aquest dia serà descobrir que ha preparat la Filà Contrabandistes en aquest any de capitania, encapçalada per Marcos Cascant. Ell va començar a eixir a la filà des de molt menut, amb 9 anys, però, va haver de fer una xicoteta pausa mentre que estudiava la carrera. Una vegada va estar treballant va tornar a gaudir de la festa murera en la qual havia sigut la seua filà d’infantesa. Ara li ha arribat el moment de representar al càrrec més important dins de la festa, el Capità Cristià, una decisió que va prendre en l’any 2019 i que va rebre el suport de tota la seua família i amics: “Una de les coses que més il·lusió em feia de ser capità era poder compartir-ho amb la meua dona i els meus fills, perquè ara són menuts. Tinc dos fills de 9 anys, i ho preferisc així. Per altra banda, en la meua esquadra, amb la qual isc sempre, ‘La Carraca’, jo soc el més jove, i potser si haguera esperat més temps, algú no podria eixir. Així que enguany eixa esquadra anirà davant de nosaltres”.

Cascant confessa que no està nerviós i que “des de febrer fins ara hem tingut molts actes que estem gaudint tant la meua família com jo. Vam fer la presentació del càrrec i de l’heràldica, i també vam arrancar la publicà el meu fill i jo, i la veritat és que en cap moment vaig estar nerviós, sinó que ho vaig passar molt bé”.

Queden pocs dies per a desfilar pels carrers de Muro i fer d’aquesta vesprada un moment inoblidable, per això el capità assegura que una de les coses de les quals més pendent està és l’oratge: “Espere que faça bon temps, perquè està fent tanta calor que fa un poc de por pensar que algun dia haurà de descarregar aigua, i espere que no siga en festes”. A més a més, eixe dia d’entrada també serà especial per a Marcos Cascant, ja que de bé matí ell serà l’encarregat d’arrancar la Diana, un dels actes favorits per als festers d’aquesta filà: “El formador mana, i els companys formen al ritme de la música fent com una coreografia. Queda molt bonic”. Després d’aquest acte la filà s’haurà de preparar per a mostrar al poble de Muro, i tots els visitants el boato que s’ha estat preparant. Cascant ha volgut avançar que en la seua capitania volen mostrar les diferents formes de desfilar i de vestir que existeixen en la filà. Es podran veure trages de ‘faralaes’, goyescos, o més guerrers. Cada colla de la filà ha triat un estil per tal d’estar tots representats i així ensenyar la gran diversitat que hi ha dins del món contrabandista. Per a l’ocasió, el trage del capità i de la seua família ha estat creat pel dissenyador alcoià Roberto Pérez.

Les festes no són sols el dia de l’entrada, per això el que serà el protagonista de la vesprada del 13 de maig, també assegura que espera amb il·lusió altres moments de la festa: “La idea és gaudir de tots els actes, des de l’ofrena a la Mare de Déu, la processó, i sobretot, el que pense que és un dels actes més importants, l’Ambaixada. Encara que el protagonisme és per a l’ambaixador, estar allí present en la batalla dialèctica i en els trons, ha de ser molt emocionant”.

Font: Belén Rivas./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *