foradia subscriutegrat

Pego es prepara per al primer acte fester

La Publicació és la primera cita marcada al calendari dels Moros i Cristians de la localitat i se celebrarà el dia 3 de juny, dia que s'aprofitarà per a conéixer el cartell d'enguany

L’arribada del mes de juny marca l’inici dels actes dels Moros i Cristians a Pego. Concretament, el dia 3 de juny la localitat celebrarà la Publicació Festera, un acte que va iniciar-se en 2022, i que dona la benvinguda a les festes amb l’engalanament del poble. Amb aquesta Publicació, a més, es vol cedir protagonisme a la música, peça fonamental de totes les festes, i es converteix en el fil conductor d’una vesprada de germanor entre les filaes, que recorren juntes els principals carrers pegolins fins arribar a la Plaça de l’Ajuntament.

L’acte començarà a les 20:30h a la plaça de l’Ajuntament, on es concentraran els festers i festeres, així com el públic en general. Dos bandes de música seran les encarregades de posar melodia a l’esdeveniment, les quals arribaran en cercavila des de la plaça del Mercat fins al punt neuràlgic d’aquesta Publicació Festera. La seua entrada a la plaça donarà pas al parlament del publicador o publicadora d’enguany, que no se sabrà qui és fins a eixe dia, i després s’entregaran les claus simbòliques dels tres portals de la Vila Reial de Pego des del balcó de l’Ajuntament.

Una vegada descobert el cartell anunciador d’aquesta nova edició de les festes de Moros i Cristians, les bandes interpretaran el pasdoble Vila de Pego, del Mestre Jose Albero. Al compàs de la música formaran dos esquadres especials de publicadors i publicadores, format per dos representants de cada una de les filaes, les quals estaran dirigides per un sergent de cada bàndol. Aquest any i com a novetat, els sergents recauen en les filades que ostenten càrrecs. El Sergent Cristià serà Josep Oltra Bordes dels Almogàvers, Filà Capitana 2023, mentre que pel bàndol moro serà Alex Seguí Ruíz d’Al-Hagamba Muça, Filà Ambaixadora 2023.

La festa continuarà a la nit amb una revetlla a la plaça del Mercat.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *