foradia cdturisme

45.816 persones podran votar a Alcoi el diumenge 28 de maig

En Alcoi hi haurà un total de 21 col·legis electorals on els alcoians i alcoianes podran votar els futurs governs local i autonòmic des de les 9h fins a les 20h de manera ininterrompuda

Aquest diumenge 28 de maig se celebraran les eleccions municipals i autonòmiques en gran part d’Espanya. Concretament en Alcoi seran 45.816 persones les que tenen dret a vot, i ho podran fer en els 21 col·legis electorals que té la ciutat, que estaran oberts des de les 9h fins a les 20h de manera ininterrompuda. En total hi haurà 176 urnes distribuïdes en 88 taules electorals dels col·legis electorals d’Alcoi.

Eixe mateix dia, aquells que estiguen més despistats podran consultar des de les 8 del matí, fins que s’acabe l’horari de votació, quin és el col·legi i taula on poder exercir el vot. El telèfon és 96 553 71 03, i també hi haurà una aplicació on poder consultar aquesta informació, a través d’aquest enllaç. Com a novetat, el dia de les eleccions també es podrà consultar la distribució d’electors per taula a través d’un codi QR, una innovació que s’introdueix per a salvaguardar la protecció de dades.

Per tal de facilitar l’accés a la ciutadania, com ja va passar fa quatre anys, set meses electorals disposen d’una nova ubicació. Es tracta d’algunes de les ubicades al col·legi Santa Anna, que han passat al Centre Cervantes Jove.
Pel que fa a la zona del Districte 2, hi haurà col·legi electoral a l’AV Font Roja (El Camí 40), i també al Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València.

Els de l’Eixample hauran d’acudir al nou Centre Social Eixample, al carrer Escultor Peresejo. En aquesta direcció també votaran els que votaven en El Teix. En aquest barri es mantindrà el CEIP Horta Major com a col·legi electoral.
Durant tota la jornada hi haurà funcionaris locals treballant perquè tot vaja amb normalitat, així com representants de l’administració per tal d’oferir informació als electors i solucionar incidències. També hi haurà policia nacional i local fent torns.

Cal destacar que des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, amb la coordinació de la Creu Roja, s’acompanyarà i traslladarà a persones malaltes o dependents als corresponents col·legis electorals. Per a poder accedir a aquest servei s’ha d’enviar un correu a eleccionescv@cruzroja.es on s’ha d’especificar el nom i cognoms del pacient, la seua ubicació, i el lloc on ha d’anar a votar, així com alguna necessitat específica en la seua mobilitat. Aquesta sol·licitud es podrà fer fins al 25 de maig a les 15h.

Finalment, el personal de Correus s’encarregarà de repartir en les taules el vot per correu i les brigades de servei i manteniment elèctric estaran pendents de solucionar incidències i de retirar el material electoral una vegada es taquen els col·legis perquè el dilluns 29 torne l’activitat amb normalitat.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *