foradia cdturisme

L’esquerra es consolida als principals municipis de La Safor

A Gandia, Oliva i Bellreguard podrà governar l'esquerra però a través de pactes. En aquestes tres localitats ha augmentat la participació respecte als últims comicis de 2019

En la nit del 28 de maig, dia d’eleccions, van ser molts els partits polítics que fins a l’últim moment d’escrutini no van respirar tranquils, ja que, la tònica en tot el País Valencià ha sigut que els resultats estiguen molt ajustats, i que haja sigut quasi impossible veure majories absolutes.

En el cas de la comarca de la Safor no va ser diferent, perquè encara que l’esquerra podrà governar als consistoris de Gandia, Oliva i Bellreguard, ho hauran de fer a través de pactes.

En la capital, Gandia, el PSPV-PSOE encapçalat per José Manuel Prieto, ha aconseguit 12 edils, amb el 41,41% dels vots, augmentant en 1 el regidor respecte a les anteriors eleccions de 2019. Un resultat molt positiu per als socialistes, encara que els falta sols 1 per a la majoria absoluta. La segona força més votada a Gandia ha sigut el Partit Popular, amb 10 regidors i el 34,81% els vots; i Més Gandia apareix al mapa polític de la ciutat com a tercer partit més votat i 2 edils. Finalment, Vox obté un representant al consistori de Gandia, i així es completaria la corporació municipal.

Respecte a Oliva, Pro Oliva ja va ser la força més votada a les eleccions de 2019, amb 6 regidors, però el PSPV-PSOE i Compromís Oliva van pactar i van poder formar govern. Quatre anys després la gent ha tornat a confiar en aquesta plataforma local i els ha donat 10 regidors. El PSPV-PSOE baixa a 4, i Compromís passa de ser el segon partit amb més representació, 6 edils en 2019, a tenir 3 en 2023. El PP baixa als 2 regidors, igual que UCIN.

El panorama polític ha canviat a Bellreguard, però continuarà governant l’esquerra amb pactes. En 2019 Compromís va obtenir 4 regidors, sent el partit més votat, el PP va tenir 4 més, i finalment el PSPV-PSOE va quedar-se amb 3 regidors, de tal manera que es va produir pacte. En aquesta ocasió, els populars han pujat al primer lloc, amb 4 regidors, els socialistes han guanyat un nou edil, empatant amb 4 regidors, i Compromís ha caigut fins a la tercera posició i 3 edils.

La participació en aquestes tres localitats ha augmentat respecte a les anteriors eleccions municipals celebrades en 2019.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *