foradia pressupostparticipatiualcoi

Pego celebra els XIV Minijocs de la Marina Alta

Aquesta ha sigut la primera edició en la localitat pegolina, i en total s'han fet tres jornades esportives amb participants que van acudir des dels diferents municipis de la comarca

Centenars de persones han visitat Pego durant aquest cap de setmana per tal de participar en la XIV edició dels Minijocs de la Marina Alta, que per primera vegada s’han realitzat fora de Dènia. En total van ser tres jornades esportives on van acudir els esportistes de les diferents delegacions, és a dir, dels municipis de la comarca.
Uns 10 recintes de la localitat, així com places i carrers es van habilitar per a dur a terme aquesta gran festa de l’esport que va començar amb una posada en escena que va deixar impressionats a tots els presents. Els pegolins van fer una espectacular cerimònia d’inauguració que va fer-se al recinte del Pujol. Marc Pons va encarregar-se de les coreografies, i tampoc va faltar la pirotècnia.

La competició es va desenvolupar sense incidències i els diferents quadres de semifinals es van anar completant per a la cita del diumenge, que va començar a les 9 del matí amb un ambient festiu. De nou el nombrós públic va tornar a abrigallar als esportistes que lluitaven per medalles.

Durant els tres dies de competició, també es va oferir a Pego una gran varietat d’activitats d’oci, al capdavant de totes elles, les oferides pel departament d’Infojove, que va estar amb les portes obertes per a atendre els joves que s’acostaven.

La delegació pegolina va estar a l’altura de certamen esportiu i va aconseguir 21 metalls. Natació va ser la disciplina que més èxits va donar als pegolins amb 5 ors, 6 plates i 2 bronzes. En atletisme es va emportar tres metalls, dues plates i un bronze. En BTT Pego va obtenir una altra medalla, una plata; en equitació va caure la medalla de bronze; i una altra plata en gimnàstica rítmica. Amb el tenis femení va arribar la sisena medalla d’or i l’equip de vòlei femení es va fer amb la medalla de bronze.

“Estem molt contents per tota la delegació pegolina, que va competir en tot moment amb esportivitat”, apunta el regidor d’Esports, Raül Tamarit. L’edil també ressalta l’“esforç que hem fet tots a Pego perquè aquests Minijocs isqueren bé. Per això vull agrair a tot el personal de l’Ajuntament, així com a cossos de seguretat, sanitaris, voluntaris, pares, mares, entrenadors i, especialment als esportistes, tot el treball que han fet, i tot el suport que ens han donat durant tot el cap de setmana. Crec que Pego ha aprovat amb excel·lent aquest repte, hem demostrat que estem preparats per al que siga”.

L’edil també ressalta la inclusió de la disciplina de ‘boccia’ en aquests Minijocs en la qual van participar prop de persones amb diversitat funcional, “perquè entenem que l’esport no ha de tindre barreres”.

La jornada de clausura, celebrada el diumenge, també va comptar amb un espectacle musical, a càrrec d’Eva Morera i Mayte Vicens, i el colofó del lliurament de medalles per a tots els esportistes, de nou en l’abarrotat recinte esportiu del Pujol i amb un ambient festiu.

Per a finalitzar aquests XIV Minijocs de la Marina Alta es va cedir el protagonisme a Pilar Ruiz, membres de la Mesa Comarcal de la Marina Alta i coordinadora d’Esports de Calp. Ruiz va ser l’encarregada de l’apagada de la flama olímpica, un xicotet homenatge que va rebre per la seua llarga trajectòria en el departament local i comarcal, a causa de la seua jubilació en uns mesos.

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *