foradia subscriutegrat

Les obres al barri de La Sang ja són una realitat

Durant la pròxima setmana s'iniciarà la rehabilitació. El projecte suposa una inversió de quatre milions d'euros, dels quals el 80% està subvencionat per la Unió Europea, mentre que el 20% restant es faran càrrec els propietaris

L’Associació de Veïns i Veïnes del Barri de La Sang ha anunciat que durant la pròxima setmana, si la pluja ho permet, començaran les obres de rehabilitació i estalvi energètic del Barri de La Sang.

Aquesta és una intervenció molt costosa, concretament uns quatre milions d’euros. El 80% del pressupost estarà subvencionat per la Unió Europea, mentre que la resta estarà sufragat pels propietaris.

En les obres es farà la rehabilitació de la façana, i la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Aquestes dos intervencions suposen un estalvi energètic molt important, però sobretot, dona seguretat als vianants, ja que s’acabarà el perill de despreniment de l’aplacat que hi ha des de fa anys, i que ja va advertir el veïnat del barri del perill que suposava.

La Generalitat va ser qui va impulsar l’obra, i des de l’Associació recorden que mai no s’ha trobat cap ajuda de l’administració, sinó que demanaven que foren les comunitats de propietaris les que s’encarregassen de fer la redacció del projecte, negociaren el préstec amb les entitats bancàries, i que fins i tot, arreplegaren els diners. “El resultat és que la major inversió al Centre Històric d’Alcoi en any naix de la perseverança de les veïnes i veïns i no de qui realment té la responsabilitat, les administracions locals i autonòmica, que han actuat, com a mínim, amb deixadesa”, asseguren des de l’Associació.

Les obres s’aniran fent per fases, començant pel carrer Cova Santa. A hores d’ara no se sap quant duraran els treballs, però s’espera que vagen “amb la major celeritat possible”. Des de l’Associació de La Sang destaquen “l’esforç de l’organització que ha suposat posar d’acord a comunitats que representen 142 habitatges, locals comercials i centenars de places de garatge. Altres barris han pogut comptar amb el suport de l’Ajuntament, però al barri La Sang, de l’administració local, només han rebut amenaces de sancions”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *