foradia subscriutegrat

El PSOE aporta 100 propostes per al futur d’Alcoi

Els socialistes han estat presentant durant aquesta campanya electoral un programa amb 100 propostes per a millorar en diferents àmbits com la innovació, l'esport, la cultura, la sostenibilitat, el turisme, o l'educació, entre altres

Projecte plaça Blai Domingo Llidó

El diumenge 28 de maig, els alcoians i alcoianes tindran l’oportunitat de triar a les urnes qui serà el partit que governe durant els pròxims quatre anys. Els socialistes, ja tenen experiència en el govern, ja que són tres les legislatures que han estat al capdavant del consistori alcoià gestionant la ciutat, i volen repetir una quarta amb Toni Francés com a alcalde d’Alcoi.

Durant aquestes setmanes de campanya electoral els de la rosa han estat presentant el seu programa, format per 100 propostes “per a un Alcoi de futur”. Dins d’aquestes mesures hi ha per a tots els àmbits, ja siga l’esport i l’educació, la indústria i el comerç, noves obres per a millorar els parcs i carrers de la ciutat, el turisme, o la sostenibilitat, entre molts altres.

Dins de l’apartat d’indústria, innovació, comerç i hisenda, el PSOE proposa la millora dels polígons, la implantació del Parc Tecnològic de Rodes i del Científic de la UPV de les Comarques Centrals, o el desenvolupament d’una zona comercial als antics tints de Monllor.

Per fer la ciutat més sostenible i accessible, s’han suggerit mesures com la millora de la línia Alcoi-Xàtiva, un nou accés a l’Hospital Verge dels Lliris, la creació d’un parc a la plaça Blas Domingo Lidó amb zones d’ombra, ampliar el parc públic d’habitatges, o un nou servei d’autobús, amb ampliació de les línies, amb autobusos elèctrics i híbrids, i amb més informació sobre les parades. També s’incrementarà la brigada per a la millora del manteniment dels barris.

La cultura, el turisme i el patrimoni és un dels atractius de la ciutat, i per a potenciar-ho, algunes de les propostes dels socialistes són: la creació d’un cinema-club o la col·laboració amb els museus Sorolla i El Prado per a l’intercanvi d’obres, entre moltes altres.

La reforma i ampliació dels tres instituts de secundària públics, i dels campus universitaris és possiblement un dels punts més importants en educació, així com la gratuïtat de l’educació des dels 0 als 3 anys. Dins d’aquest apartat també està l’esport, on podem trobar propostes com les noves pistes de tenis, o un rocòdrom a l’Eduardo Latorre.

Finalment, pel que fa a la salut, l’Hospital Verge dels Lliris es convertirà en Hospital Universitari, i es farà l’ampliació del Centre de Salut La Bassa.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *