foradia subscriutegrat

El consistori contestà estarà governat per una coalició entre PSPV-PSOE i Compromís

El dimecres 14 de juny les dos forces polítiques es van reunir per a signar l'acord de govern per a la legislatura 2023-2027. Jordi Pla, cap de llista de Compromís per Cocentaina ostentarà el càrrec d'alcalde durant els dos primers anys, i els dos següents ho farà Rubén Muñoz Sánchez, el número u del PSPV-PSOE Cocentaina

El PSPV-PSOE i Compromís per Cocentaina han signat l’acord de govern de coalició progressista per a la legislatura de 2023-2027. Segons aquest pacte, durant els dos primers anys de legislatura, l’alcaldia estarà en mans del cap de llista de Compromís, Jordi Pla Valor, mentre que els dos últims, serà el número u dels socialistes, Rubén Muñoz Sánchez qui l’ostentarà.

A banda, també s’han repartit les diferents regidories. El PSPV-PSOE s’ha quedat amb Medi Ambient, Sanitat, Recursos Humans, Seguretat, Esports, Nucli Antic, Hisenda, Joventut, Tradicions, Fira, Participació Ciutadana i Memòria Històrica, Obres i Serveis, Ràdio i Cementeri. Per la seua banda, els de Compromís portaran les regidories d’Urbanisme, Noves Tecnologies, Patrimoni, Habitatge i Turisme, Pedanies, Sectors Productius, Educació, Cultura, Promoció Lingüística, Benestar Animal, Festes, Serveis Socials, Transició Ecològica i Residus i Neteja Viària.

Les dos forces polítiques s’han mostrat satisfetes amb l’acord i s’han compromés a lluitar conjuntament per a millorar la vida de tots els contestans i contestanes en un context on l’auge de l’extrema dreta a escala autonòmica i nacional fa necessari aquests acords entre formacions d’esquerres.

Rubén Muñoz ha assegurat que: “Des del PSPV-PSOE de Cocentaina, estem satisfets de com s’ha desenvolupat la negociació amb Compromís. Creiem amb aquest acord que donem resposta a la voluntat del poble de Cocentaina, que va votar per un govern d’esquerres i de progrés. Ara toca treballar de valent i amb proximitat al nou equip de govern per un objectiu comú: els interessos dels ciutadans i ciutadanes a Cocentaina. I estic segur que així ho farem”.

Per la seua part, Jordi Pla, ha afirmat que: “Estem vivint un moment històric, ja que per primera vegada tindrem un alcalde de Compromís. Aquest govern de coalició avançarà de la mà de tots els contestans i contestanes amb estabilitat i seguretat, i convertirem a Cocentaina en un referent social, cultural i econòmic al País Valencià. Des de les institucions, escoltarem a la gent i, tots junts, farem del nostre poble un lloc més sostenible, més industrial i més feminista”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *