foradia subscriutegrat

El Col·lectiu 8 de març prepara una performance per al dissabte 8 de juliol, davant l’Ajuntament

L'objectiu d'aquesta activitat és animar a la ciutadania a votar per la igualtat, i farà simultàniament en diferents localitats com Alcoi, Ontinyent, Xàtiva, o Algemesí entre molts altres

El Col·lectiu 8 de Març de l’Alcoià i El Comtat s’ha sumat a la campanya que han preparat diferents grups feministes del País Valencià. ‘Vota per la igualtat’ és lema d’aquesta iniciativa que es durà a terme el dia 8 de juliol de forma simultània a pobles com Ontinyent, Xàtiva, Algemesí o Alcoi. Concretament en Alcoi l’acte es farà a les 11 del matí davant del consistori.

Des d’aquest col·lectiu han explicat que aquesta acció “es tracta d’una senzilla performance en què farem un assaig de votació per tal de remarcar la importància de defensar la igualtat també durant les eleccions generals del 23 de juliol. No volem que el vot per la igualtat es quede a casa, sinó que volem que arribe a les urnes. Els drets que han aconseguit els moviments feministes i LGTBI són essencials per a totes les persones, siga quina siga la seua condició, ja que són vitals per a progressar i construir un món més just, més lliure i més igualitari. Per això animem a votar opcions d’igualtat real i efectiva, que no ataquen els drets obtinguts i que no els convertisquen en moneda de canvi electoral”.

A més de la performance, el Col·lectiu 8 de Març també llegirà el següent manifest:

DONES PEL VOT PROGRESSISTA:

El canvi polític que pot succeir el 23J en el Govern de la nació i el que viurem al País Valencià per raó dels recents resultats electorals causarà, sense dubtes, greus perjuís a les dones.

La dreta i els seus aliats no es caracteritzen per la seua vocació igualitària, pel seu compromís en la lluita contra les discriminacions ni per la seua defensa dels drets de les dones. Per això s’aveïnen temps complicats, de reculades i obstacles que hem d’enfrontar amb valentia i decisió. Ens juguem molt.

No retrocedirem en la nostra tasca per a garantir per a les dones una vida digna, amb ocupacions de qualitat i remunerades amb justícia, on la immensa i necessària tasca de les cures no es descarregue sobre les dones en exclusiva, obviant qualsevol tipus de distribució social equitativa.

No tolerarem que se’ns arrabasse el control de les nostres vides, que es discutisca el nostre talent o els nostres mèrits exigint-nos sempre el doble per a rebre la meitat. Volem ser propietàries dels nostres cossos, sense que ningú decidisca sobre la nostra maternitat que mai pot ser obligada. Volem que la coeducació siga una realitat en els centres d’ensenyament on s’ensenye a conviure amb respecte.

Sobretot, exigim que es mantinguen i incrementen els recursos per a la lluita contra les violències masclistes, contra els assassinats de les dones pel fet de ser-ho, sense permetre disfressar una realitat que no admet discussió.

Per tot això volem donar a conèixer la gravetat de la cruïlla en què ens trobem i demanar a les dones en particular, i a totes les persones que volen un món més just i més igualitari, que el 23J vagen a votar a aquelles opcions polítiques progressistes capaces de garantir que els drets aconseguits amb tant d’esforç no es perden i que no tornen situacions tràgiques i ben conegudes.

Subscriuen aquest manifest persones a títol individual i entitats que, més enllà de militàncies, creences o opinions, coincideixen que, ara i ací, és necessària la unitat d’acció que ens fa invencibles contra les polítiques reaccionàries que amenacen la nostra llibertat i el nostre futur.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *