foradia mediambient

Les estudiants paren el trànsit de la plaça d’Espanya d’Alcoi denunciant la cultura de la violació

• Vora 300 estudiants s’han congregat a la plaça d’Espanya d’Alcoi per tal de reivindicar una cultura feminista • La joventut està demostrant que està disposta a lluitar per tal de conscienciar a la població i de fer de la nostra una realitat més igualitària i justa.


Els instituts d’Alcoi, Muro i Cocentaina han realitzat una vaga en protesta de la sentència del cas de la violació de la manada. Vora 300 estudiants s’han congregat a la plaça d’Espanya d’Alcoi per tal de reivindicar una cultura feminista, que tinga en compte la situació de repressió que viuen les dones, dins d’una societat amb elements masclistes molt integrats.

Els assistents han paralitzat el trànsit per tal d’expressar la necessitat que la nostra societat revise el paper que tenen les dones en ella. I ho han fet amb la col·laboració de la policia local, qui ha gestionat la reivindicació d’una manera exemplar.

Durant l’acte s’han corejat multitud d’eslògans reivindicant una cultura de sororitat i d’empoderament feminista: “si toquen a una, ens toquen a totes”, “amb roba o sense roba, el meu cos no es toca”, “escolta, germana, ací és la seta manada”. Tot mostrant pancartes amb eslògans representatius com “la justícia no està cega, està cara al sol”, de camí a casa vull ser llibre, no valent o “fins que no em maten no em creuran”.

Perquè el cas de la sentència de la manada és simplement un exemple que denota que la cultura de la violació està a l’ordre del dia. I la joventut, en actes com aquest, està demostrant que està disposta a lluitar per tal de conscienciar a la població i de fer de la nostra una realitat més igualitària i justa.

Font: Rodrigo Paños./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *